Ønsker sykkelsport inn i OL-anlegg

IF Frøy har tatt kontakt med Oslo kommune og bedt om at anlegg for sykling blir tatt inn i planene som skal utarbeides om skiskytingsanlegg på Grønmo. Norges Cykleforbund støtter innspillet.

Toppbilde: Slik ser området på Grønmo ut i dag.

Oslo kommune har bestemt at et skiskytteranlegg for et eventuelt OL i Oslo i 2022 skal ligge på Grønmo i Østmarka. Dette anlegget skal også brukes til andre idrettsaktiviteter, ikke minst på sommerstid.

Passer perfekt

– Et idrettsanlegg i friluftsområdet som nå planlegges på Grønmo vil passe perfekt for en rekke grener innen sykling. Vi har derfor skrevet brev til ansvarlig byråd, Hallstein Bjercke, og bedt om at sykling blir en del av planene, sier leder Jørn Michalsen i IF Frøy.

Idrettsanlegget på Grønmo vil kunne være start- og målområde for terrengsykling, ha områder for BMX og trail, og også være et utgangspunkt for landeveissykling.

Topp og bredde

– Et av verdens beste terrengsykkelanlegg ligger i skiskytingsanlegg i Nove Mesto i Tsjekkia. Det er ingen grunn til at et anlegg med løyper i Østmarka og Grønmo som utgangspunkt skal bli like godt. Vi har nå et unik mulighet til å skape et sykkelanlegg for topp og bredde i Oslo, påpeker Michalsen

Frøys initiativ har skapt begeistring i Norges Cykleforbund, som ønsker flere sykkelanlegg over hele landet. Spesialrådgiver Heikki Dahle, som er anleggsansvarlig i NCFs administrasjon, har på vegne av forbundet sendt et brev til Oslo kommune med full støtte til planene.

Støtte fra NCF

– NCF synes initiativet er flott, og vi vil bidra med kompetanse slik at planene kan gjennomføres. Sykkelsporten trenger flere faste anlegg, og vi ser med spenning på utviklingen, sier Dahle.

Brevene fra Frøy og NCF er videresendt fra byråden til administrasjonen for OL i 2022, som behandler saken videre. Du kan lese begge brevene ved å klikke på lenken til høyre.

Grønmo2
Denne illustrasjonen om flerbruk på Grønmo er utarbeidet av OL-prosjektet i Oslo.
Foto © Snøhetta AS/Oslo2022