Landevei

Generell informasjon tilknyttet alle landeveisgrupper

Her vil dere finne en overordnet gjennomgang av vårt tilbud for landeveissykling i IF Frøy.

Fadderordningen

IF Frøy har en fadderordning for alle nye medlemmer (15år+) som ønsker å være med på felles treninger landevei. På utvalgte dager er det mulig å møte på fellestrening på Hvervenbukta, her vil en av IF Frøys erfarne landeveissyklister være fadder for nye syklister.. Fadderen vil ha fokus på sikkerhet på sykkel og aspekter rundt det å sykle i grupper sammen med andre. Det vil bli gitt informasjon om IF Frøy, og du får anledning til å stille alle de spørsmål man har som nybegynner Mer informasjon finner dere i linken til høyre.

Gran Fondo

Denne sesongen arrangerer Frøy utvalgte langturer som alle medlemmer av Frøy kan være med på. Dette er stort sett lange rolig turer på landeveien, vi har også flere  turer hvor vi sykler gjennom Nordmarka. Da kan man også bruke landevei (brede dekk), CX eller terrengsykkel. Gran Fondo-turene passer for alle og passer like godt for nybegynneren som for den erfarne syklist som bare har lyst å kjøre en fin tur sammen med andre Frøyere. Se link til høyre for mer informasjon.

Elitegruppa

Frøy har en økende aktivitet i Norgescup’en som følge av en målrettet satsing på eliteryttere med dertil hørende sponsoravtaler, trener og støtteappparat.

Turgruppe landevei

Turgruppa på landeveien skal ha et godt tilbud til klubbens medlemmer som ønsker å trene, og kjøre tur- og masterritt på landeveien på mange nivåer. Av praktiske årsaker er vi delt i 4 grupper, med egne gruppeledere og kontaktpersoner som står for nødvendig organisering og koordinering.

Vi skal være inkluderende, og det skal være naturlig og enkelt å forflytte seg mellom de ulike gruppene i forhold til endring av ambisjoner og kapasitet. I konkurranser skal vi fremstå som en foregangsklubb når det gjelder oppførsel og sportslig adferd. Vi skal alltid behandle konkurrenter med respekt. Vi skal alltid følge vegtrafikkloven og oppføre oss vennlig mot andre trafikanter både under trening og konkurranse.

Alle gruppene har samme fokus og forståelse av hva som er teknisk riktig rullekjøring og gir en enhetlig innføring og opplæring i teknikkene. En teoretisk innføring i rullekjøring finnes i link til høyre.

Alle gruppene stiller krav til at du bestreber deg å lære dette, deltar på fellestreninger, og retter deg etter de instruksjonene du får fra de som leder treningene, og er kapteiner i ritt. Det forventes at du stiller forberedt til riktig tidspunkt både på trening og til ritt, med utstyr som er i orden.

Vi bruker Frøy-forumet aktivt til informasjon om trening/ritt/ arrangementer, i tillegg til diskusjon om mer eller mindre seriøse sykkelrelaterte temaer.

Turgruppas treningstider og planer finner du under ”Trening” i toppmenyen.

Master

Master er aktive syklister i aldersdelte klasser f.o.m. 30 år og oppover. IF Frøy har en stor mastergruppe og vi har egen treninger der det blir øvd på ting som støt, etablere brudd,spurt, temposykling osv. Det legges opp til at det skal være mulig å kjøre disse øvelsene med ryttere med ulike ferdigheter og i gruppen finner du derfor ryttere fra alle de andre treningsfellesskapene til IF Frøy.

Mange valg

I IF Frøy er det mange treningsfelleskap og vi legger opp til at våre medlemmer skal kunne plukke de øktene fra de ulike tilbudene som passer. Eks. er det mange rytter fra andre grupper som henger seg på master-gjengen når disse trener temposykling. Og på våre Grand Fondo-turer finne du ofte  gruppe 1 rytter som har behov for en rolig langtur som faktisk kjøres i et rolig tempo. Og hvorfor ikke henge seg på en av støt-treningene til master-gruppa. Alle får her prøvd seg og vi kan garantere at dette er en meget morsom økt med høy treningseffekt.

Uansett hva du velger så legger vi først og fremst vekt på at du skal oppleve kameratskap og sykkelglede når du kommer på en Frøy-trening.