Gruppe 2

Gruppe 2 er det nest øverste nivået av treningsgruppene 1 – 4. Dette er gruppen med aktive mosjonister som sykler regelmessig og trener målrettet.

Gruppe 2 ønsker å kombinere treningsglede og flotte sykkelopplevelser i et sosialt fellesskap. Vi er blandet med hensyn til alder og idrettserfaring, men alle behersker grunnleggende ferdigheter i felt og rulle, og har god fysisk kapasitet. Vi skal være inkluderende og skal også tilrettelegg for de som vil forsøke seg opp et nivå fra gruppe 3, eller prøve seg på nivået til gruppe 1.

Opplegget

Landeveissykling i Frøy er et helårstilbud. Å sykle i gruppe 2 består av variasjon og trening på litt forskjellige måter. Vår aktive treningshverdag består i hovedsak av:

  • Faste treninger
  • Langturer
  • Ritt
  • Eventyrsykling på variert underlag
  • Vintersykling ute eller inne på Zwift

De faste treningene er satt opp i en treningsplan. Her finner du en struktur med noe faste elementer, men også variasjon og innfall for å krydre treningen. Treningen består i hovedsak av teknisk fokus (rulle, lagtempo, støttrening, ritt-simulering, tråkkteknikk osv), kapasitetstrening (styrketråkk og langkjøring) og kondisjonstrening (intervaller, bakkedrag, spurttrening e.l.). Det er fire faste treningsdager i uken; tirsdager, torsdager, lørdager og søndager – med fast oppmøtested og tid.

Gruppe 2 landevei på tur

Langturer eller Gran Fondo

En viktig og veldig hyggelig del av treningsarbeidet er langturer. Her bygger vi kapasitet og utholdenhet. Samtidig er det her vi får noen av de flotteste naturopplevelsene og virkelig opplever det sosiale med sykling. Vi sykler både langturer med utgangspunkt i vår egen bakgård (sydover fra Hvervenbukta), men også langturer nord for Oslo, eller andre dagsturer på sentrale Østlandet. Gran Fondo er et samlebegrep for sykkelturer lengre enn 100km. Flotte langturer i vakkert landskap – og helst på lite trafikkerte veier, er noe av det fineste vi gjør! Langturer gjennomføres i hovedsak på søndager, men tas like gjerne på lørdager hvis værmeldingen tilsier det. Vi prioriterer å sykle langturer i godt vær. I løpet av sesongen forsøker vi også å ta dagsturer med utgangspunkt utenfor Oslo. Eksempel kan være Larvik-runden, Gaustadtopp-runden osv. hvor vi kjører 1-2 timer ut av byen og sykler turer vi ikke rekker i hverdagen.

Gruppe 2 landevei på eventyr

Ritt

Det er gøy å konkurrere og sykkel er en lagsport. Gruppe 2 stiller i flere ritt i løpet av sesongen, og flere ryttere i gruppen stiller gjerne i flere ritt enn de prioriterte. I rittene får vi virkelig målt krefter og dette er for mange noe av det viktigste og mest inspirerende med landeveissykling. Det er også gode treningsmål eller milepæler for sesongen. For turrittene med gruppestart har vi fokus på lagarbeid og hvor vi setter konkrete tidsmål og kjøreregler avhengig av antall og kapasitet. De vanligste rittene er Enebakk rundt, Styrkeprøven-ritt (eks Lillehammer-Oslo), Nordmarka rundt, Tyrifjorden rundt, Øyeren rundt, Stjernetråkket m.fl. Se eget opplegg og plan for ritt, og hvilke ritt vi prioriterer og trener målrettet mot.

Hvert år avholdes klubbmesterskap (KM). For landevei er det flere klasser og dette er et av flere sykkelritt vi trener målrettet for. KM er som regel i begynnelsen av september. Det innebærer at deler av treningene i august dedikeres til sykling i KM-løypa, og vi gjennomfører rittsimuleringer, fartslek og gjennomkjøringer. 

Når høsten kommer og rittsesongen er på hell, har Gruppe 2 for vane å legge inn litt variasjon med det vi kan kalle eventyrsykling. Etter en lang og fin sesong på asfalt kan det være etterlengtet variasjon å sykle fine høstturer på en kombinasjon av asfalt, grus, kjerreveier, og kanskje litt sti. Da legger vi opp litt andre ruter og du kan oppleve å sykle veier du ikke visste om, eller trodde det gikk an å sykle. Magisk.

Sykling er en helårssport. De ivrigste sykler ute hele året – både på landeveien og på skogsbilveiene i marka. For å ha kontinuitet gjennom vinterhalvåret er rullesykling inne veldig bra. De siste årene har det blitt både sosialt og gøy å sykle sammen på Zwift. Her har både Frøy og gruppene et veldig fint tilbud med meetups og samtrening. Også går det an sitte å skravle sammen online og ha det sosialt samtidig.

Bli med

Hvis du har erfaring fra en av de andre landeveisgruppene i Frøy eller andre klubber, er du velkommen til å prøve deg i gruppe 2. De fleste her trener 2-4 ganger i uken og har en terskelwatt på ca. 3-4 Watt/Kg.

Be om medlemskap i Facebookgruppen vår, eller ta kontakt med gruppeleder (for tiden Steinar og Geir). Også må du laste ned Rubic-appen. Her legger vi ut hver trening og tur, samt logger påmelding (som har vært et krav i pandemitider).

Kultur

Vi har ikke så mye regler og krav, men vi er opptatt av noen viktig ting. Vi har et grunnleggende fokus på treningsglede og litt målrettethet. Godt kameratskap og sosialt står sentralt. Alle skal med, men presterer du merkbart over snittet i gruppen, tar du en prøveperiode i gruppe 1. Og er du merkbart under snittet, tar du en periode i gruppe 3. Det er ingen skam og det er best for alle. Også følger vi alltid trafikkreglene – uten unntak. Sikkerhet først. Som klubb er det hyggeligst å se unisont bra ut, så forsøk å stille i klubbdrakt. Alle de uskrevne stilreglene lærer man fort nok. Vedlikeholdt sykkel med velfungerende bremser og gir er et minimum. Utover det er det sykkelglede som står i fokus i Gruppe 2. Velkommen!