Tandemgruppa

Toppbilde: Temporitt Bjørkelangen 2017

IF Frøy etablerte som første sykkelklubb i Norge en egen sykkelgruppe for tandemsykling i august 2016. Formålet med gruppen er å gi et lavterskeltilbud til alle som har en eller annen form for funksjonshemming, og som derfor trenger ledsager til å komme seg ut på sykkel.

I koronasesongen 2020 hadde vi dessverre ingen felles tandemtreninger, men en av våre syklister, Elin Lippe Stavnes deltok med pilot Geir Lippe Stavnes på Norwegian Paracycling Classic med pallplass som resultat. Se video fra NCF ved å klikke på bildet under:

Norwegian Paracycling Classic 2020
Treninger fra mai til oktober 2021

For 2021-sesongen vil vi avholde treninger med Gruppe 4 på tirsdager. Da henter vi sykler på Skullerud og møter Gruppe 4 ved Hvervenbukta.
Annenhver torsdag tar vi også noen treningsturer med tandemgruppa alene, med oppmøte på Skullerud.  Vi vil fortsette samarbeidet med Jason Dyck som er prosjektleder i NCF for parasykling i  Norge.

I tillegg  til treningene vil vi prøve å få til noen langturer på søndager gjennom sesongen.

Nordmarkatur
Tur i Nordmarka 2019
Para terminliste

Det blir to store parasyklingkonkurranser i Norge i år. Det blir en para-klasse på NM Tempo i Kristiansand (17.06). Dette er første gang at para blir ordentlig inkludert på NM!

I august blir det Norwegian Paracycling Classic igjen (27.-29.08, Kristiansand). Det blir en spennende helg med tempo og fellesstart-konkurranser. Sjekk ut denne videoen fra arrangementet i fjor. Det vil også være planer for paraklasse ved noen Norges Cuper, flere detaljer kommer.

https://sykling.no/parasykling/aktiviteter/landeveisritt

Søk gjerne opp gruppa på Facebook under navnet «IF Frøy Tandemsykling». Her blir det lagt ut løpende informasjon om aktiviteter o.l. Klubben ønsker flere tandemsyklister hjertelig velkommen til å bli med i 2021!

Vi trenger piloter!

Tandemgruppa har alltid behov for en stall av frivillige som kan være pilot (sykle forrest på tandemen) på en eller flere treninger eller turer.  Hvis du er trygg på sykkelen og kan telle til tre så kan du bli pilot.  Det er uforpliktende å prøve!

Dersom du har spørsmål eller kommentarer til tandemgruppen, så ta gjerne kontakt med gruppeleder tandem Katrine Hoff Quirk på 9183 4767, eller mail; kaquirknorway@gmail.com

Relatert innhold