Gruppe 3

Gruppe tre er for syklister som i gjennomsnitt trener tre ganger i uka – året rundt. Rytterne i gruppe tre forventes å kunne beherske de grunnleggende ferdighetene i rullekjøring og kjøring i felt. Vi deltar på flere satsningsritt/turritt i løpet av sesongen. Felles for gruppe 3 er at vi har godt humør og samme ambisjonsnivå når det gjelder hvor fort det skal sykles.

I gruppa er det veteraner med mange års erfaring og som trives godt på dette nivået, samtidig har vi ryttere som har ambisjoner om en raskere gruppe og ryttere fra gruppe fire som ønsker å “strekke litt på beina” for å teste om gruppe tre kan være det rette. Målet er ikke toppen av resultatlistene, men at vi kommer flest mulig samlet til i mål i henhold til avtalte tidsmål.

Vi kjører primært ritt hvor vi kjører sammen som et lag. For å oppnå tidsmålene fokuserer vi på å kjøre teknisk riktig både som enkeltryttere og samlet som lag. Vi har som de andre gruppene fokus på å kjøre rulle som det heter på sykkelspråket.

Vår og høst har vi felles treninger på tirsdager og torsdager der vi trener 2-3 timer med relativt høy intensitet. Søndager kjører vi rolige langturer på opptil 10-12 mil med lavere intensitet enn treningene i uka. På treningene forventer vi at du har en seriøs innstilling, samtidig skal gruppa være preget av godt humør og inkludering.

Gruppe tre har gjennom sesongen flere satsningsritt der målet er å få flest mulig samlet til mål i henhold til årets tidsmål. Snitthastigheten vår i ritt er ca. 34/35 km/t. I Enebakk rundt vil vi ha en sluttid mellom 2:10 og 2:20. I Lillehammer-Oslo vil sluttiden være mellom 5:10 og 5:30.

Utover dette har vi fokus på sikkerhet på trening og på ritt. Vi tar ikke unødvendig risiko og vi oppfører oss i trafikken. Det å sykle med IF Frøy drakta forplikter og betyr at vi skal representere klubben på en god måte der vi ferdes – både av og på sykkelen.

Har du spørsmål knyttet til gruppe 3?
Ta kontakt med leder av landeveiskomiteen Morten Riis Andersen.

Relatert innhold