Mastermestrene forsvarer titlene på hjemmebane i 2014

Frøy var beste masterklubb i 2013 – blant annet med flere NM-triumfatorer. I år får mastermestrene sjansen til å forsvare titlene og andre gode resultater på hjemmebane. Frøy har nemlig takket ja til å arrangere NM i begynnelsen av juli.

Toppbilde: Trine Hansen tok NM-gull i tempo under fjorårets Master-NM. Her flankeres hun av bronsevinnerne Jan Bodin og Christin Becker.

Grethe
Grethe Foss ble norsk mastermester i fjor, i sin første fellesstart noen gang. Medaljer ble det også på fra venstre Trine Hansen, Siri Hildonen og Christin Becker. I 2014 arrangeres mesterskapet i Oslo med Frøy som arrangør.

– Selv om klubben alt står som arrangør av mange store og viktige ritt i 2014, var det vanskelig å takke nei til henvendelsen om å arrangere NM, etter at den opprinnelige arrangøren trakk seg. Med mange masterryttere føler vi et ansvar for at det blir et mesterskap. Det er viktig å få med seg at vi får god hjelp fra andre klubber som Rye, BOC og Drøbak, som stiller med mannskaper. Uten den assistansen hadde det vært umulig å påta seg et så stort arrangement midt i sommerferien, sier leder Jørn Michalsen i Frøy.

Tempo lørdag – fellesstart søndag

Mesterskapet går i helgen 5. og 6. juli, antakelig med tempo lørdag og fellesstart søndag. Det er ikke klart hvor løypene blir, men målet er at rittene skal gå så nærme Oslo sentrum som mulig.

– Vi vil lage et arrangement som gir deltakerne en opplevelse av å sykle i hovedstaden, og ser for oss løyper som kan vise fram Oslo som en sykkelby, sier Michalsen.

I fjor var ca. 150 masterryttere påmeldt til tempodistansene og ca. 300 til fellesstarten. Målet er at antallet skal økes i 2014.

Entusiastisk stab

– Vi har påtatt oss mesterskapet på kort varsel, og planleggingsarbeidet starter nå for fullt. Vi har satt sammen en arrangørstab bestående av entusiastiske Frøy-medlemmer som gleder seg til oppgaven. Det gjør også at arrangementet bare i liten grad vil påvirke arbeidet med våre øvrige ritt, påpeker Michalsen.

Informasjon om rittene og praktiske detaljer rundt dem vil komme på Frøys hjemmeside og www.sykling.no så raskt som mulig.