Wolfgang og Armando klare for Skullerudrittet

Bem-vindo à Skullerudrittet, Wolfgang e Armando.

Toppbilde: Startportalen er rigget opp, og de første rytterne har hentet sine startnumre. Blant dem var brasilianske Wolfgang Soares Olsen. Sjefskommisær Armando Esteves skal sørge for at alt går korrekt for seg lørdag.

UCI_fredag_liste
Både Wolfgang Soares Olsen og Armando Esteves ser fram til lørdagens Skullerudritt

Wolfgang Soares Olsen fra Brasil og Armando Esteves fra Portugal er begge klar for morgendagens Skullerudritt. Førstnevnte som deltaker og sistnevnte som sjefskommisær.

UCI-ritt

For første gang på mange år er Skullerudrittet ikke bare et Norgescupritt, men også et UCI-ritt. Det betyr internasjonal deltakelse, og mulighet for å kapre nyttige UCI-poeng også for de norske rytterne.

To uker etter VM i Hafjell er ikke deltakelsen fra utlendingene veldig stor. Lengst kjørevei har Wolfgang Soares Olsen, som har vært i Norge siden VM nettopp for å delta på Skullerudrittet. Hans norskklingende navn skyldes at han har bestefar fra gamlelandet.

Gleder seg

– Jeg  gleder meg til å konkurrere i Skullerudrittet, og håper å kunne få en god plassering,  sier Wolfgang, som er seedet som nummer fire i herreklassene.

Lang reisevei fra også Armando Esteves, som bor utenfor Portugal. Han er UCIs representant og sjefskommisær under rittet. Fredag inspiserte han løypa og fasilitetene for øvrig, og i lørdag skal han sørge for at alt går riktig for seg under rittet.

Godværsfest

Det fine været den siste tiden gjør at Frøy må skuffe de som hadde sett fram til gjørmeforhold i Norgescupavslutningen. Til gjengjeld ligger det an til en sykkelfest i godt vær – og med veldig mange frøyere fra seks år og oppover på startstreken.

I tillegg til premieutdeling for selve rittet, skal også sammenlagtvinnerne i årets Norgescup kåres. Det skal ikke veldig mye regnekunnskap til for å kunne håpe på noe å glede seg til for Frøys medlemmer også under den kåringen.

Vel møtt på Skullerud lørdag – til ryttere, kommisærer, publikum – og arrangørstab!