Henriette vant Norgescupen – Øyvin til topps i Masterscupen

Henriette Elrum Handal fikk helt til topps i Norgecupen terreng i 2014 – til tross for at hun måtte bryte avslutningsrittet på Skullerud.

Toppbilde: Henriette Elvrum Handal gikk til topps i Norgescupen for kvinner. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen ble nummer to og Sylvi Sommer nummer tre.
Foto © Snorre Veggan

kids
Full fart blant de yngste deltakerne i Skullerudrittet.
Foto © Jørn Michalsen

Seier sammenlagt ble det også til Øyvin Wormnes i Masterscupen for 45.49 år. Henriette fikk sin vinnertrøye etter Norgescuprittet på Skullerud lørdag, mens Øyvin finn sin gullmedalje.

I Masterscupen terreng sammenlagt ble det også sølv til Trude Elde i kvinner 30-39 og til Kristin Øidvin i kvinner 50-54. Anita Blåsås Hansen ble nummer tre i kvinner 45-46 år, fulgt av Nina Malme Gulbrandsen og Marima Jammeh.

Frøy i Masterstoppen

Det kåres ingen klubbvinner i terrengcupen, slik det gjøres på landeveien. Med fire medaljer er likevel Frøy helt i toppen også i terreng-Masters. Bare Rye tok like mange medaljer sammenlagt som Frøy. Det bør inspirere til ytterligere satsing neste år.

Det ble en fin sykkeldag på Skullerud i avslutningsrittet, med mange gode Frøy-resultater. Thomas Færgestad var suverent best i menn 45-49 år, og Magdalena Kwarta tok seieren i kvinner 30-35 år – begge i Mastersklassene.

Flere medaljevinnere

Andre medaljevinnere fra Frøy i disse klassene var Liv Runa Strømheim, som ble nummer to i K30.34,  Mette Jakobsen og Marima Jammeh, som ble nummer to og tre i K 45-49 bak verdensmester Tone Kristin Larsen fra Rye og Wenche Madsen Eriksson med andreplass  i K 50-54. Tor Magnus Kolflaat ble nummer tre i menn 30-39.

Nevnes bør det også at Oddbjørn Raaum vant sportsklassen i 50+.

Tom tok elite-bronse

Nevnes bør det også at Tom Larsen syklet inn til en knallsterk tredjeplass i eliteklassen. Imponerende av Tom, selv om det kanskje ikke er så bra for norsk terrengsykling at en veteran som han hevder seg helt i toppen.

Mange barn og ungdom

Veldig hyggelig i Skullerudritttet var det også at det vrimlet av barn og unger – og veldig mange i Frøy-drakt.

At et internasjonalt ritt med UCI-status også kan være en arena for barneidretten, gir en ekstra hyggelig dimensjon til sykkelsporten.

Takk til funksjonærene

Som vanlig ble det lagt ned en stor innsats fra arranlgørstaben under rittet. Alle fortjener stor takk. Det var ekstra hyggelig at den internasjonale UCI-kommisæren bemerket den hyggelige stemninen blant rittete, ikke minst fra løypevaktene side.

Alle resultatene fra Skullerudrittet finner du via lenke til høyre.

Øyvin
Både Øyvin Wormnæs (til venstre) og Thomas Færgestad hadde all grunn til å være i godt humør etter Skullerudrittet lørdag.