Viste kjørestyrke på Ringerike

Bare en rytter fra Frøy-Bianchi kom til mål under Ringerike Grand Prix søndag, men resultatet forteller ikke hele sannheten. Laget markerte seg godt både i brudd og med å taue hovedfeltet under rittet i Hønefossområdet.

Toppbilde: Halvor Tandrevold var med i brudd i Ringerike Grand Prix, men var uheldig og fikk problemer som gjorde at han måtte bytte sykkel. Likevel et godt ritt av Halvor.
Foto © Espen Hillmann

Henrik Evensen gikk tidlig i brudd, men fikk ikke med seg noen andre. Helt alene i front fikk Henrik vist sin kjørestyrke, men hadde selvsagt ingen mulighet til å kjøre solo helt inn, og Henrik slapp seg etter hvert ned i hovedfeltet.

Halvor ødela sykkelen

I neste brudd var Halvor Tandrevold med. Han kjørte godt, men var uheldig og fikk ødelagt rammen på sykkelen i en dårlig veistrekning. Han måtte bytte sykkel, og falt der av bruddet og ned i hovedfeltet. Synd for Halvor, som hadde en god dag og absolutt kunne fått en meget god plassering.

Uten ryttere fra Frøy-Bianchi i bruddet tok rytterne i stedet ansvar i hovedfeltet, og gjorde jobben med å holde farten oppe. Det førte til at bruddet til slutt med kjørt inn.

Mange tatt ut før siste runde

Ringerike Grand Prix ble avsluttet med ti runder inne i Hønefoss, hver på vel en halv mil. Før den siste runden ble mange av rytterne tatt ut av rittet av kommisærene. Til slutt var det derfor bare Trond Håkon Trondsen som kom i mål av de lyseblå. Han ble nummer 26.

Laget fikk likevel vist seg godt fram på Ringerike søndag, og fikk dokumentert kjørestyrke. Også neste mulighet til å se Frøy-Bianchi blir ikke langt fra Oslo. Laget deltar i etapperittet Tour of Norway, som starter onsdag 21. mai. Du kan lese mer om rittet på dets hjemmeside via lenke til høyre.

RGB_starten
Jon Breivold, Halvor Tandrevold og Andras Landa i trange bygater i Hønefoss under Ringerike Grand Prix.