Feiret femti i Frøy-drakt

I dag 11. mai fyller Ann-Kristin Tøftum 50 år. Dagen ble markert på solid vis med deltakelse i Masterscup på Romerike.

Toppbilde: Ann-Kristins femti år feires med overrekkelse av en flaske champagne etter Ceresrittet. Fra venstre Trine Hansen, Sidsel Grøndalen, Ann-Kristin Tøftum, Siri Hildonen, Steinar Forsmo og Christin Becker.
Foto © Jørn Michalsen

Ceres_AK_liste
Ann-Kristin Tøftum i den siste bakken før mål i Ceresrittet.Foto © Jørn Michalsen

Ann-Kristin er en dedikert syklist, og lar ikke en 50-årsdag stoppe muligheten til å delta i Ceresrittet og skaffe Frøy verdifulle Masterscuppoeng. Selv om hun ikke var blant de topplasserte i sin klasse, bidra Ann-Kristin i klubbcupen. Champagnen hun fikk fra venner i Frøy etter rittet var derfor fortjent på mer enn en måte.

Fire seire, sju pallplasser

Frøy markerte seg sterk i Ceresrittet, og stakk av med seieren i fire av mastersklassene. Jan Bodin, Håkon Zahl, Siri Hildonen og Sidsel Grøndalen sikret seg alle plasseringer øverst på seierspallen. Trine Hansen, Arne Brørs og Terje Hullstein ble nummer to, og Christin Becker tok tredjeplass i sin klasse.

Rått av Håkon

Håkon Zahl stod utvilsomt for dagens beste prestasjon. Han gikk i brudd fra feltet etter ca ti kilometer, og holdt helt til mål. I bunnen av den siste bakken ledet an med to minutter.

Også Terje Hullstein gikk i brudd, sammen med Rune Holtze Jensen fra Moss. Bruddet holdt helt inn, men i bakken var den tidligere frøyeren Rune sterkest, og henviste Terje til sølvplass.

Kjørte som et lag

Også i de yngste masterklassene ble det kjørt godt av Frøy sine ryttere, ikke minst lagmessig. For eksempel var gutta i M 30-39 meget fornøyd med måten de hadde syklet rittet på. Åtle Hofstad ble best frøyer i denne klassen på 8.plass.

– Dette er nok det beste Frøy som klubb har gjort i mastersritt noen gang. Vi går i brudd, viser oss fram i feltene og dominere rittet. Det er nesten like gledelig som de mange toppresultatene, sier mastersrittentusiast Terje Hullstein.

Resultatene fra rittet finner du via lenke til høyre.

PS: Det var mastersritt i Ålesund også. Der deltok frøyeren Håvar Hilde. Han vant både temporittet og fellesstarten i sin klasse.

Ceres_siri
Siri Hildonen syklet godt i Ceresrittet, og avanserte flere plasser i feltet i den siste bakken.Foto © Jørn Michalsen

Relatert innhold