Utrolig: Her er Grethe på VM-pallen igjen

For andre gang på tre dager kunne Grethe Foss søndag klarte opp på seierspallen i master-VM. Hun har levert en utrolig innsats i italienske Trento. Også de andre frøyerne som har representert Norge har gjort det på en måte hele klubben kan være stolt over.

Toppbilde: Medaljevinnerne i kvinnenes klasse 55-50 år. Fra venstre sølvvinner Lesley Mouat fra New Zealand, gullvinner Anne Marie Miller fra USA, og bronsevinner Grethe Foss fra Norge og Frøy.
Foto © Trine Hansen

Grete

Ikke rart Grethe Foss smiler lurt. Sølvmedalje og bronsemedalje i master-VM er en fantastisk prestasjon.

Foto © Trine Hansen

Fellesstartløypene i master-VM var knallharde, og krevde det ytterste av deltakerne. Den lengste løypa, som Jan og Siri syklet, skulle over tre fjellpass. Den siste stigningen var på to mil, og steg 1400 høydemeter.

– Aldri vært så sliten

Både Grethe, Siri og Jan var dyktig slitne etter søndagens kraftanstrengelse. Etter rittet sa Jan at han aldri har vært sliten før. De som kjenner Jan og vet hva kan klarer å ta ut av krefter, vet hva de vil si. Men på den annen side – det bør være forskjell på et verdensmesterskap og et mastercupritt i Eidsvoll.

Utrolig av Grethe

Grethe var selv ikke helt fornøyd med sitt resultat. Å ha to ryttere foran seg på resultatlisten, er ikke vanlig for Grethe. På den annen side: Grethe ble ikke slått av noen fra Europa. Dessuten: Å vinne bronse i VM i det andre fellesstartrittet du stiller opp i noen sinne er helt utrolig. Det første fellesstartrittet Grethe syklet, var for øvrig Master-NM. Der ble det gull.

Jan Bodin var som alt nevnt sliten som aldri før. Jan kan likevel være meget fornøyd med innsatsen. Han ble nummer 24 i menn 55-59 år. Klassen hadde 90 ryttere fra alle kanter av verden.

Siri Hildonen ble nummer 17 i sin klasse. Hun var ikke helt fornøyd med det, men merket også den tøffe løypa.

Danske Christian syklet for Norge

Mesterskapet i Trento hadde også en klasse for ryttere fra 16 til 29 år. Her stilte Christian Berg-Larsen fra Frøy. Vi har tidligere skrevet at han representerte Danmark, men det er helt feil. Vår danske venn syklet for Norge. Han har vært plaget av sykdom helt siden Birken, og kom inn som nummer 64 ov 72 ryttere.

– Det var flott å sykle for Norge. Mange nordmenn i den siste, lange bakken heiet på meg. Spesielt ga det inspirasjon å bli møtt av “kæmpene fra Frøy” – Jan, Siri, Trine og Grethe, sier Christian.

Grethe;Siri;jan

Grethe Foss, Siri Hildonen og Jan Bodin kan være fornøyd med innsatsen i søndagens VM-fellesstart.

Foto © Trine Hansen