Her er sølvvinner Grethe på pallen

Uten temposykkel og uten tempoerfaring syklet Grethe Foss inn til andreplass i klassen kvinner 55-59 år i Master-VM. Fredag kveld mottok hun sølvmedaljen på torget i Trento i Italia.

Toppbilde: Grethe Foss har fått sin sølvmedalje under Master-VM i Italia.
Foto © Siri Hildonen

frøyjenter
Tre blide og gode representanter for Frøy og Norge før premieutdelingen fredag kveld. Fra venstre sølvvinner Grethe Foss, Trine Hansen og Siri Hildonen.
Foto © Jan Bodin

 – Jeg er både fornøyd og overrasket over andreplassen. Tempo er helt nytt for meg, og jeg så at flere av konkurrentene mine kunne sykle denne disiplinen, forteller en glad sølvvinner.

Hun var halvannet minutt bak vinneren Anne Marie Miller fra USA, men hadde over et halvt minutts forsprang til bronsevinneren Jenny Sammons fra Australia.

Bedre enn i klubbmesterskapet

Med unntak av klubbmesterskapet i Frøy (der Grethe ble nummer tre), var dette det første temporittet Grethe har syklet. Hun hadde ikke temposykkel, men lot ikke det preget løpet.

– Verre var det at jeg måtte stoppe to ganger på grunn av problemer med kjedet. Det tapte jeg nok vel et halvt minutt på, sier sølvvinneren.

Løypa var hard, men mange harde bakker, og det passet Grethe bra.

– Jeg tok innpå vinneren i bakkene, men tapte på slettene, sier hun.

Trine nummer ni – Jan nummer seks

Trine Hansen var ikke helt fornøyd med sin tempodistanse. Hun ble likevel nummer ni i klassen 45-49 år, en meget respektabel prestasjon.

Også Jan Bodin kan være fornøyd med sin innsats. Blant 29 startende i klassen 55-59 år ble han nummer seks, vel to minutter bak vinneren Neville Ackermann fra Sør-Afrika.

Fellesstart søndag

Søndag formiddag er det klart for fellesstart. Grethe Foss, Jan Bodin og Siri Hildonen forsvarer Norges farger der, mens Christian Berg-Larsen sykler for Danmark.

– Jeg gleder meg til rittet, selv om jeg er usikker på om jeg klarer det taktiske spillet i feltet. Jeg har ikke syklet mange fellesstartritt, forteller Grethe Foss.

Avslutningen av rittet – med en 2.5 kilometer lang motbakke – passer henne imidlertid meget godt.