Tusen bevis på sykkelglede ved post 22

Dagfinn Bang-Johansen var en av nesten 90 Frøy-medlemmer som brukte lørdagen som løypevakter eller arenamannskap. Dagfinn rakk også å ta mer enn tusen bilder av passerende deltakere. Her kan du lese hans rapport – og se bildene.

Toppbilde: Anne-Mette Klokkerud vant sin klasse i Terrengsykkelrittet. Her lyser det innsats av henne forbi post 22.
Foto © Dagfinn Bang-Johansen

Post22
Dagfinn Bang-Johansen hadde ansvaret for post 22 under Terrengsykkelritte. Herfra tok han tusen bilder av forbipasserende deltakere.Foto © Selfie

Det helt sedvanlige stresset før en rittdag! Sjekke sykkel, pakke sekken, sørge for å få med drikke og mat, sjekke rittets hjemmeside, sjekke løypa en gang til, bytte bremseklosser på sykkelen etc. … Når alt er klart og ferdig – sjekke det hele en gang til!!Alt er helt vanlig før en rittdag, bortsett fra EN ting. Og da tenker jeg ikke på regnet som er meldt at skal bøtte ned.

Denne gangen skal jeg ikke selv sitte på pedalmaskinen og tråkke til krampa tar meg, kjempe om en ubetydelig plassering eller et tidsmål jeg aldri har klart før. Denne gangen skal jeg stå i Frøy-uniformen og sørge for at Terrengsykkerittets gjester får en fantastisk opplevelse i den fineste skogen i Norge.

Den fineste posten
Maria
Maria Dammen i fint driv forbi post 22 – fanget inn av kameralinsa til løypevakt Dagfinn.Foto © Dagfinn Bang-Johansen

Post 22 het den. Den fineste posten – for der skal jeg passe på! Oppdraget er forholdsvis tydelig. Det kommer en sti inn på løypa og her kan det komme turgåere. Disse må få beskjed om at det pågår ritt og holde til siden. Det kom i alt seks personer, og tre bikkjer.

Vi fikk satt hundene i bånd og oppfordret sprekingene om å motivere rytterne så godt de kunne – denne dagen var det nemlig ikke så tett av folk rundt løypa, så alle som kan heie må bidra.

Utover det, var det en rolig dag «på jobb». Med noe begrenset tålmodighet, tenkte jeg at det kunne være gøy å ta med mitt nyervervede speilrefleks kamera, med 18-135mm optikk, lynkjapp fokusering innebygd Wi-Fi og påmontert blitz. Proft armert tok jeg oppgaven på alvor.

Fantastisk formiddag

Drøye tusen bilder senere, ser jeg tilbake på en fantastisk formiddag i Østmarka. Utrolig mange tøffe og spreke folk som slet seg gjennom på flotte stier og i noen litt bløtere partier. En herlig dag under presenningen min på post 22!

Relatert innhold