Vått, kaldt og glatt – for Emil og alle andre

På toppen av den siste kneika skjedde uhellet for Emil (6). Han skled, og ramlet av sykkelen. Dermed kunne klubbkameraten i Frøy Eirik Rokke sykle fra de siste meterne inn til mål.

Toppbilde: Emil August Logva sklir på toppen av den siste lille kneika, og må se klubbkameraten Eirik Rokke stikke fra de siste metrene før mål.
Foto © Jørn Michalsen

Emil2
Et rask blikk bakover: Ingen fare for at noen skal kjøre forbi.Foto © Jørn Michalsen

Emil kikket seg raskt bak, så at ingen kunne sykle forbi ham, og hev se på sykkelen igjen. Sekunder etter var han i mål etter en flott innsats.

Tøffe forhold

Han var ikke den eneste som havnet av

sykkelen under lørdagens ritt.

Max3
Her gjelder det å komme seg fort opp…Foto © Jørn Michalsen

Værgudene var ikke på arrangører og deltakernes side i år,

med dårlig vær tiden før rittet og regn hele lørdagen. Det førte til et knallhardt ritt, og mange ryttere som brøt. Heldigvis var det ingen alvorlige skader, selv om noen få havnet på legevakten.

Sportslig sett ble det Frøy-førsteplasser til Mari Dammen i kvinner junior og Martine Opsahl i kvinner 15-16 år. I de aldersbestemte voksne klassene vant  Tor Otto Strøm menn 40–44 år, Martine Steibro kvinner 30-34, Anne Mette Klokkerud kvinner 50-54 og Kristin Øidvin kvinner 55-59

Lang og våt løypevaktdag
Max4
Opp på sykkelen igjen – og Emil er klar for de siste metrene.Foto © Jørn Michalsen

Dagen ble lang og våt også for de nesten 90 løypevaktene og arenamannskapene. De fortjener alle ros for god og positiv innstilling. Vi trekker spesielt fram Ole Bjørn Hjort Johansen, som kvelden før rittet tok kontakt om det trengtes ekstra folk – og som stilte morgenen etter. Tusen takk til ham og til alle andre.il

Dessverre ble det gjort noen feil med merking, noe som førte til at enkelte kjørte feil. Det førte til at feil seierspall ble kåret i menn 15–16 år, men det er nå rettet opp.

Arrangørene IF Frøy og Fri Flyt vil vurdere hva som kunne vært gjort bedre i år, med tanke på et enda bedre ritt (forhåpentligvis i bedre vær) i 2016.

Bevisst sabotasje
Bjørn Ole
Ole Bjørn Hjort Johansen meldte seg som løypevakt fredag kveld – og fikk en våt og trivelig dag i Østmarka.Foto © Jørn Michalsen

Verre er det at rittet ble utsatt for det som må være bevisst og planlagt sabotasje. Merking som ble satt opp fredag, ble fjernet, og løypa måtte merkes flere ganger. Likevel var det ryttere som kom til punkter med manglende merking på grunn av dette.

– Det er meget beklagelig at enkelte bevisst saboterer et idrettsarrangement som mulig. Jeg har vanskelig for å forstå motivet for dette. Ekstra ille er det at slik startene går, er det ungdomsryttere dette år ut over, sier rittleder og Frøy-leder  Jørn Michalsen.

Gjørmete og sporete trase

Frøy er opptatt av at klubbens ritt skal skape så små, varige spor som mulig. Denne gangen var det ikke til å unngå at løypene er gjørmete og sporete etter rittet.

– Vi er klar over at det enkelte steder ser ille ut akkurat nå. Heldigvis vil det meste lege seg selv i løpet av ganske kort tid. Vi vil også gå gjennom traseen for å reparere skader. Dette kan imidlertid ikke skje før det tørker opp. Vi vil også ta en  befaring med Bymiljøetaten for å bli enig om hva som bør gjøres, påpeker Michalsen.

Du kan lese mer om Terrengsykkelrittet via rittets hjemmeside. Den kommer du til ved å klikke på lenken til høyre. Der finner du også lenke til resultatene.

Maria Dammen
Maria Dammen stakk av med en pen premiesjekk og en stubbe fra Østerdalen i premie for seieren i kvinner junior.Foto © Jørn Michalsen