Tung avslutning på Norges-Touren

Etter lørdagens monsteretappenmellom Brumundal og Lillehammer i Tour of Norway, var status at Tord hadde brutt på etappen, mens både Phan Åge og Andreas var satt ut av sykdom.

Toppbilde: Tour of Norway hadde sterk internasjonal deltakelse. Dette bildet er fra etappe 2.
Foto © © Tim de Waele/TDW Sport

Kristian
Kristian Forbord syklet sterkt på avslutningsetappen i Tour of Norway
Foto © Kyrre Rørstad

Det å kjøre etapperitt på dette nivået er en stor påkjenning for kroppen, og dessverre var det ikke til å unngå at to av våre fikk noe rusk i halsen. Med fire etapper i beina, er det ikke så lurt med tanke på resten av sesongen å utsette seg kroppen for annet enn restitusjon til neste ritt på onsdag.

Skulle vise seg fram

Det hindret imidlertid ikke Trond Håkon Trondsen, Kristian Forbord og Elias Spikseth i å stille til start på 5. og siste etappe i årets Tour of Norway. Planen var som de andre dagene å vise seg fram og å være med helt fremme. I løpet av de 30 første kilometerne, var det flere bruddforsøk, men selv med åtte mann i det største forsøket, var det likevel ikke noe brudd som klarte å etablere seg. Sju  mann klarte til slutt å rive seg løs, og fikk etter hvert over seks minutter på hovedfeltet.

I mellomtiden satt alle våre ryttere samlet helt i front i feltet, bak Belking og de organge CCC Polski. Der satt de fint og holdt posisjonene mesterlig. I de tekniske partiene var det en stor fordel for våre å sitte så langt fremme, og de unngikk også uhell.

Ublidt møte

I avslutningen i Hønefoss, hadde Trond Håkon brukt opp det som var av krefter, og hadde mer enn nok med å kjøre de fire kupperte og tunge rundene i Hønefoss alene i 13 grader og striregn.

De to andre satt i hovedfeltet, mens de var i ferd med å kjøre inn bruddet. I en 180 grader sving, rett før rundepassering ble Elias dessverre utsatt for en rytte som bremset opp mer enn hva Elias hadde planer om på de våte veiene, og resultatet var et ublidt møte med overrøret. Konsekvensen ble at Elias dessverre ikke klarte å fullføre rittet.

Sterk avslutning av Kristian

Kristian var dermed den eneste rytteren vår i hovedfeltet, og kjempet innbitt for å holde seg med hovedfeltet med de store lagene kjørte så hardt de kunne for å hente inn bruddet. Det ble dessverre for tungt for Kristian å henge med feltet, men han kjempet en mesterlig kamp alene og holdt seg lenge i bilkøen.

Etter hvert fikk han følge av Sep Vanmarcke fra Belkin, en rytter fra CCC Polski og en Motiv3-rytter. Kristian var nok den som tok flest føringer, og han kjørte etter hvert fra de tre, før han tok opp jakten på en 7-mannsgruppe lenger fremme. Med en km igjen tok han igjen både de sju og enda en rytter foran dem igjen. Sterk kjøring av Kristian og en fin avslutning på et godt ritt for Frøy-Bianchi.

Noen nedturer ble det i løpet av fem etapper i Tour of Norway, men også mange oppturer. Frøy-Bianchi har, med et minimum av ressurser, markert seg skikkelig flere ganger i et av de sterkeste feltene som noen gang har kjørt i Norge.

Luxembourg neste

Neste ritt for Frøy-Bianchi  er Fleche de Süd i Luxembourg. UCI-rittet på fem etapper starter allerede onsdag med en prolog og avsluttes søndag 1. juni. Frøy-Bianchis lag består av Phan åge Haugård, Oddbjørn Klomsten Andersen, Andreas Landa, Elias Spikseth,  Kristian Forbord og Halvor Tandrevold.