Andreas klatret til topps i Luxembourg

Andreas Landa lå i brudd nesten hele dagen under den første skikkelige etappen av UCI-rittet Fleche de Süd i i Luxembourg, og sykler med klatretrøya i morgen fredag 29. mai som belønning. At Kristian Forbord spurtet inn til femteplass, gjorde dagen veldig god for Frøy-Bianchi.

Toppbilde: Fornøyde Frøy-gutter i Luxembourg. Fra venstre Phan Åge Haugård, Halvor Tandrevold, Elias Spikseth og Andreas Landa.
Foto © Selfie av Phan Åge

andreas
Andreas Landa sikret seg klatretrøya under andre etappe av UCI-rittet Fleche de Süd i Luxembourg 28. mai 2014.

– Det vi presterte i dag var helt rått. Fleche de Süd  er et prestisjefyllt ritt med et meget sterkt felt, og egentlig er jeg litt overrasket over at vi kom med. Hele laget syklet godt, og da er det veldig bra at vi også får uttelling i form av gode plasseringer, sier sportsdirektør Carl Erik Pedersen.

Fleche du Süd har med lag fra en rekke nasjoner, blant annet nasjonale lag fra USA og Canada, samt meget gode kontinentallag fra flere sterke sykkelnasjoner i Europa.

Vanskelig vår

Han er spesielt fornøyd med at Andreas Landa endelig fikk vist hva han er god for.

– Andreas har hatt en tøff vårsesong, men sykdom, velt og mange andre uhell. Det har gjort at han ikke har fått noen plasseringer, men i dag slo han til i bakken, forteller Carl Erik.

Luxembourg er et lite land, men med veldig mange høydemeter innenfor grensene, og det bærer Fleche de Süd preg av. Det gikk opp og ned hele tiden.

Passer flere av rytterne

– Løypa passer flere av våre ryttere veldig godt, og i dag var det Andreas som var best. Han vil gjøre sitt ytterste for å forsvare klatretrøya i dagene fremover, selv om de neste etappene blir minst like tøffe, sier sportsdirektøren.

Carl Erik Pedersen er selvsagt også veldig fornøyd med at Kristian Forbord kom inn på femtepass i rittet. Kristian overrasket positivt og har nå skaffet seg et meget god utgangspunkt for de neste etappene.

Fortsetter til søndag

Fleche de Süd fortsetter til og med søndag. Frø-Bianchis lag består av Andreas Landa, Kristian Forbord, Phan Åge Haugård, Oddbjørn Klomsten Andersen, Elias Spikseth og Halvor Tandrevold.

Denne saken blir oppdatert med resultater så raskt de er tilgjengelig.

Relatert innhold