Tre Norgescup-seire i sesongåpningen

Axel LaForce vant juniorklassen i rundbane lørdag, med sterk innsats også av Nikolai Nilsen (nummer 7) og Emil Augusr Longva (nummer 10).

Tre Norgescupseire og en tredjeplass ble fasiten for IF Frøy under sesongåpningen i terreng denne helgen. Like hyggelig er at vi med over 50 påmeldte deltakere var største klubb.

Sondre Rokke øverst på seierspallen etter kortbanerittet, med Martin Farstadvoll på tredjeplass. Foto: Ingrid Helljesen

Oda LaForce ble åpningshelgens dronning, med seier både rundbanerittet søndag og kortbanerittet søndag. Begge dagene vant hun suverent. Søndag var hun med i en gruppe på tre, og ved passering for siste runde dro hun fra de andre.

I damer senior stilte IF Frøy med fem deltakere. I tillegg til Oda syklet Henriette Götz, Helena Nyhus, Madeleine Götz og Celine Solheim. Med det utgjorde våre ryttere neste halve startfeltet.

Lørdag ble det to seire til  familien LaForce, da lillebror Axel slo til med seier i juniorklassen. I senior lå Sondre Rokke godt an, men et uhell på siste runde gjorde at han endte som nummer sju. De revansjerte han kraftig i kortbanerittet, der han med en solid siste runde vant et jevnt ritt. Martin Farstadvoll tok klubbens andre medalje med en tredjeplass.

Også i de andre klassene var det mange gode resultater – som Martin Slåtsveen Bringsjords fjerdeplass i Menn 13-14 XCO og tilsvarende for Eskil Ekroll Berge i M 15-15 og Emil August Longva i menn junior XCC.

Og selvsagt ble det medaljer også i Masters. Jonas Nermoen og Thomas Færgestad var raskest i begge øvelser, mens Øyvin Wormnæs ble nummer to i XCC.

Og helt til slutt: Når akkurat nevnte Jonas søndag varmet opp med å sykle på veien ved siden av traseen mens han heier på yngre klubbkamerater, varmer det et Frøy-hjerte ekstra.

Se alle resultater fra rundbane (XCO) lørdag.
Se alle resultatene fra kortbane (XCC) søndag.

Neste Norgescuphelg er Rye Terrengsykkelfestival, som starter alt kommende fredag.

Christian Holm var en av 50 frøyere påmeldt i helgens Norgescupstart i Son. Her er han i aksjon i juniorklassen lørdag. Foto: Jan Aasgaard