Styrkeprøven er tilbake på NCF sin terminliste

Dette er Gruppe 4 som forberedte seg stil Styrkeprøven i 2023. Nå oppfordres alle tursyklister til å melde seg på årets utgave.

Styrkeprøvens ritt fra Trondheim, Lillehammer og Eidsvold 15. juni er tilbake i Norges Cykleforbunds terminliste, lisenssystem og turreglement. IF Frøy håper med det at mange av klubbens medlemmer melder seg på årets ritt.

Det var på den ekstraordinære generalforsamlingen som  Asker CK, Holmenkollen CK, Hasle-Løren IL og IF Frøy ba om som ble avholdt 22. april at alle de åtte eierklubbene enstemmig vedtok at Styrkeprøven AS sine ritt igjen skal være en del av idrettens fellesskap.

Mange har reagert meget sterkt, etter at Styrkeprøvens styre i fjor høst bestemte å ta rittene ut av NCF-systemet. IF Frøy har som en av eierne i Styrkeprøven AS har hele tiden vært tydelig på at det ikke er akseptabelt at Styrkeprøvens ritt arrangeres på siden av det organiserte sykkel-Norge.

-Det er mange personer i ulike klubber og forbund som har lagt ned mye innsats i å få Styrkeprøven tilbake til idrettens fellesskap og det er gledelig å se at alle åtte klubbene er enig i at Styrkeprøven hører hjemme på NCF sin terminliste.
Vi kan nå bruke alle våre ressurser på å skape sykkelaktivitet på alle nivåer og for alle aldre, sier leder Morten Forland.

Han legger til at det er likevel er skuffende at flertallet i den ekstraordinære generalforsamlingen stemte nei til at Sogn CK skal få overført innbetalte midler etter at klubben brøt med Styrkeprøven.

Vi håper styret i Styrkeprøven snur før det påfører selskapet og Sogn CK flere utgifter og før selskapets omdømme forverres ytterligere, påpeker Forland.

IF Frøy har tidligere bedt våre medlemmer grundig vurdere konsekvensene med på delta i ritt utenfor NCFs reglement og lisenser. Nå er det forbeholdet ikke lenger nødvendig, og vi håper mange av klubbens ryttere blir å se på startstrekene 15. juni.

Påmelding til Styrkeprøvens ritt skjer via terminlisten til NCF eller direkte hos EQ Timing.