TransØsterdalen 2020

Rittrapport fra TransØsterdalen 2020

Vi samkjørte så få vi kunne og så mange vi turte i hver bil oppover fra Oslo til Tynset på fredagen. Dette må til, for allerede fredag ettermiddag venter 58km med en knallhard motbakke rett ut fra start. Tilbake til det senere.

Transosterdalen08

I år var IF Frøy største klubb på TransØsterdalen og vi har vært synlige i alle klasser i alle deler av resultatlista! Det er vi stolte av!

Enkelte i gjengen har syklet disse traseene før, andre ikke. Noen har mange terrengritt på baken, andre debuterte på konkurransesykling på humpete underlag.

Dagfinn har vært TransØsterdalens skjulte markedsføringskonsulent og solgt inn rittet som 3 dagers terrengsykkelfest, med bare godsteming, godt vær, snille motbakker og morsomme nedoverkjøringer! For mine vegne så leverte Bangern på lovnadene sine! =)

Transosterdalen03

Transosterdalen01
 
 
Transosterdalen10
 
Transosterdalen04

Tilbake til den syklinga.

Fredag starter med en tøff motbakke rett ut fra start. Det fungerer som en fin defileringsbakke og dermed blir det splittet og man havner stort sett i en veldig rettferdig gruppe. Vel oppe i Savalen kommer man inn på en bred skiløype som er oversiktlig og innbyr på lite overraskelser. Etter en svipptur på asfalt starter et fantastisk stisegment som går slakt nedover på singeltrack i høyt gress. Heldigvis er det langt mellom de store overraskelsene, så smilet kan gå rundt hele hodet mesteparten av tiden. På tross av finvær var det tidvis bløtt og glatt og jeg var flere ganger nære å seile ut i bekken, men berga nå ned på en måte. Derfra var det litt transport og en jæææskla bratt knekker i løs sand. Perfekt for han derre duden som har sykla EM Beachracing! 🙂 Den bakken er nest siste kraftanstrengelse i løpet av rittet, så det er bare å bite i styret, klemme rumpa rundt setet og tråkke hardt så kommer man opp til slutt. Siste mila til mål er mye nedover og grus, men ikke lett for det. Aller siste stistrekket langs elva kalles ‘Kjærlighetsstien’ og flere enn meg ble litt varme om brystene av å sykle der skjønte jeg! =)

Alle mann ut, alle mann inn! Perfekt gjennomført!

Transosterdalen02

Lørdag og årest lengste etappe står for tur. Det er 74km. Også her er det start opp en drøy halvtime på grus før det går ned på 3 stier. Den første er lett, den andre litt tøffere og den siste er superkul singletrack i stort sett åpent lende. Vel nede etter ca 19km venter 20-25km med grus og asfalt med ganske flat profil (utenom siste 2-3km). Derfra en veldig kul nedoverkjøring og mer bratt motbakke på sti. Etter denne tøffe bakken er det 20km sti, sti, sti og atter sti. Deretter kommer mer sti. Og så, 5km før mål er det en 2km motbakke på grus som ender på asfalt. Derfra er det 3km nedoverbakke på asfalt til mål.

Transosterdalen07

Søndagen og alle er godslitne, møre og klar for å bli ferdig! 35km jaktstart er veldig morsomt for oss som vet at førstemann i mål vinner sammenlagt. Dette innbyr til tette dueller og motivasjon til å ta ut det siste! Etappen er 35km lang. Den starter med 170hm på asfalt/grus og går deretter inn på sti. Så er det sti, sti, sti, BRO!, sti og mer sti. Så en fæl grusbakke som kalles ‘Komabakken’ på Strava. På toppen av denne sto alltid fantastiske Kurt og Erland og langet drikke til oss komatøse syklistene. TUSEN TAKK FOR DET! Vel oppe i lia ca 8km fra mål venter en ganske frisk nedoverkjøring på smal singeltrack. Denne ender opp nede på rulleskiløypa og det er igjen 1 motbakke og kanskje den kuleste nedkjøringen i rittet etter man kjører av skiløypa.

Vel nede i Tynset er det et lite minutt eller to asfalt før man kommer i mål, og har beseiret TransØsterdalen 2020!

Transosterdalen06

Årets arrangement var fantastisk! Og for min del veldig bra på alle måter. Jeg var dønn seriøs de 6 timene ritt-klokka gikk, en god time før og litt etter hvert ritt også. Totalt er jeg seriøs i 10 timer i løpet av helgen. Resten av tiden prøvde jeg å ha det fint. Jeg tror vi er blitt flinkere på doble betydninger nå…

Jeg er uten tvil med neste år! Makan til variasjon i ekte opplevelser får du ikke!!

Men ikke ta mitt ord på hvor bra det er. Spør Morten, Siw Ellen, Liv Janne, Kurt, Nina, Eivind, Roger, Thomas, Pål, Bjørn Tore, Dagfinn, Berit, Torgeir, Maiken, Sveinung, John Harald, Øyvin, Stein Kjetil, Terje eller Sigmund.

Transosterdalen09

Se https://www.transosterdalen.no/. Her finner man resultater, her finner man bilder og vi ser best ut på bildene!

Sykkel-klem fra Jonas =)

Transosterdalen05