JENTEDAG I BRUMUNDDAL

I juli inviterte vi jentene i Frøy Elite til jentedag i Brumunddal for å trene til NM, bli kjent med hverandre og skape en sosial, hyggelig dag på sykkelen med både fokus på teknikk og hardtrening.

For første gang er vi like mange jenter som gutter på et elitelag i terrengsykling i IF Frøy. At jentene blir satset like mye på som guttene er noe vi utøverne setter stor pris på og tror er ekstremt viktig både for egen utvikling, men også for rekruttering av de som kommer etter oss. Derfor har vi jentene også et stort ønske om å bevare, og forbedre, det jentemiljøet vi ser stadig kommer litt tydeligere frem i sykkelsporten. Derfor bestemte vi oss for å invitere til jentedag i Brumunddal hvor de yngre jentene, uavhengig av klubb, kunne bli litt bedre kjent med oss som utøvere utenfor ritt og konkurranse.

Dagen bestod av en teknikkøkt etterfulgt av lunsj og hardøkt. Til tross for styrtregn, stilte 6 jenter i klasse13-14 opp sammen med 4 utøvere fra Frøy Elite (Henriette Götz, Helena Nyhus, Emilie Taug og Celine Solheim). Med vått føre fikk vi ekstra gode forutsetninger for en god teknikkøkt og de yngre jentene imponerte veldig med tøff kjøring. På hardøkten ga jentene alt og fikk en skikkelig god treningsøkt i rundbaneløypa i Brumunddal.

I både i forkant og i etterkant av jentedagen har fler eliteutøvere fra andre klubber meldt interesse i å få til et samarbeid hvor vi eliteutøvere kan få til noen økter med de yngre utøverne, for å fremme rekruttering og beholde jenter i sporten. Det har også blitt opprettet en Facebookgruppe hvor planlegging av eventuelle økter og dagssamlinger blir gjort. Ta gjerne kontakt med Celine Solheim på Facebook for å legges til i denne gruppen.

Vi i Frøy elite tror dette er en god start på å få til et godt samarbeid for å fremme jentesykling og er veldig glade for at vi får muligheten til å gi noe tilbake til klubben i form av å hjelpe de yngre utøverne opp og fram! Vi gleder oss til fortsettelsen!