Tord og Liv -Janne raskest i Birken

Tord Sundagen og Liv-Janne Øvrebust var raskeste mann og raskeste kvinne fra Frøy under Birkebeinerrittet lørdag. Liv Janne stakk også av med seieren i trippelen for kvinner.

Toppbilde: Tore Kristiansen var en av mange frøyere som hadde en god dag lørdag. Han perset med 37 minutter, og var veldig godt fornøyd med det.

Forholdene var veldig bra etter mange år med dårlig vær, og det ga seg utslag i en rekke gode tider og nye personlige rekorder.  Totalt deltok 133 ryttere fra Frøy fredag og lørdag, fordelt på 97 i Birkebeinerrittet, 4 i FredagsBirken,  17 i UltraBirken og 15 i UngdomsBirken. Med det var Frøy en av de desidert største klubbene også i år.

I eliteklassen for menn hadde Frøy flere ryttere med ambisjoner om topplasseringer,  men det holdt ikke helt inn for mange. Raskest var Tord Sundhagen, som kom i mål på 2.42.39. Veteranen Tom Larsen var ikke langt etter, og endte på 2.43.25.

Vant trippelen
BirkenLiv
Liv-Janne Øvrebust ble nummer to i sin aldersklasse i Birken, men vant trippelen. Her med vinneren Camilla Hott og bronsevinner Gunn Hillern

Blant kvinnene var Liv-Janne Øvrebust raskest, med 3.17.44. Med et tok hun andreplassen i den sterke klassen for kvinner 45-49 år, bak Camilla Hott og foran Gunn Hillern.

Liv-Janne gikk helt til topps i årets Birkebeinertrippel, som i år ble amputert fordi  rennet måtte avlyse. En kjempeprestasjon av Liv Janne.

Inger Eline nummer 6

Også under fredagens UltraBirken ble det sterke Frøy-resultater. Berit Bakken tok en knallsterk 2.plass i klassen kvinner 40-49, bare slått av Tone Kristin Latrsen, som en uke før ble verdensmester.

Inger Eline Romundgard ble nummer seks i klassen kvinner 30-39 med tiden 7.12.04. I herrer 30-39 syklet Jon Flydal på  5.40.32, og ble med det nummer 8.

VIP-servering

Nytt av året var at Frøy sammen med Rye og Bærum hadde et eget telt i VIP-området, hvor det ble servert drikke og grillmat. Teltene ble godt besøkt og stemningen var veldig bra. Av en eller annen grunn var det imidlertid færre ryttere fra Frøy som stakk innom området enn fra Bærum og Rye. Det som kom, hadde det imidlertid veldig hyggelig.

Peder
Peder Eriksson var primus motor fra Frøys side for VIP-teltene i målområdet. Her er han i full gang med grilling.
UngdomsBirken

Søndag gikk UngdomsBirken av stabelen, med 15 deltakere fra Frøy. Det rapporteres om god innsats fra mange av ungdommene, og fin stemning etter rittet. Vi nevner spesielt 3.plass til Martine Opsahl i klassen kvinner 15 og samme plassering til Maria Victora Dammen i kvinner 16.

Sjekk resultatene

Du finner alle resultatene fra Birkebeinerrittene ved å klikke på lenken til høyre. Merk at du for å få opp alle rytterne fra Frøy må søke både på IF Frøy og Frøy.

ungdomsbirken
15 Frøy-ryttere var med i UngdomsBirken, som gikk søndag. Her er en av de i godt driv gjennom skogen
Foto © Birken

Relatert innhold