Her har Trine fått VM-gullet

Med flere tusen deltakere og tilskuere på plass på torget i Ljubljana fikk Trine Hansen gullmedalje og mesterskapstrøye for seieren i temporittet i VM landevei Masters. Det var et høytidelig øyeblikk da Ja vil elsker ble spilt og det norske flagget gikk helt til topps for Frøy-rytteren.

Toppbilde: Trine Hansen har fått gullmedaljen og mestertrøyen, og ser ut til å trives øverst på seierspallen i Ljubljana. Til venstre irske Jane Kilmartin og Kristin Falch fra Rye.

VMpremieutdeling2
Sidsel Grøndalen på premiepallen i Ljubljana, sammen med gullmedaljevinner Irmgard Reinisch fra Østerrike.

Også Sidsel Grøndalen fikk sin sølvmedalje under sermonien fredag kveld. Det samme gjorde Kristin Falch fra Rye, som ble nummer tre i aldersklassen Trine vant, kvinner 45-49 år.

Anny Hauglid fra Torshov, om vant gull i klassen K 50-54 år, hadde reist hjem før premiesermonien

Mange tilskuere

Premieutdelingen skjedde som en del av åpningssermonien for mesterskapet. Det gjorde at veldig mange av de 1500 deltakerne var på plass, og i tillegg var seansen bivånet av et utall publikum.

Hele området rundt arenaen for seierssermonien var full av folk. Masters-VM er en stor begivenhet i sykkelgale Slovenia.

VMpremieutdeling6
Her er medalje festet til Trines mesterskapstrøye.

Trine er en jente som sjelden lar seg målbinde, men også hun var preget av stundens alvor da medalje og mestertrøye var på plass og nasjonalsangen ble spilt og det digitale flagget gikk til topps.

Opptil flere kilder rapporterer mer enn en tåre i øyekroken da avspillingen av Ja vi elsker var kommet til «som det stiger fram». Selv benekter imidlertid Trine dette på det aller sterkeste

Konfirmasjon og Kikut-vafler

Allerede tidlig lørdag reiser gullvinneren hjem til Norge for å dra rett i konfirmasjon på Hellerudtoppen. Søndag har spreke frøyere muligheten til å spise vafler med en verdensmester på Kikut.

VMpremieutdeling1
Frøys Sidsel Grøndalen (til venstre) og Trine Hansen kunne hente sine VM-medaljer fredag kveld, sammen med Ryes Kristin Falch (til høyre). Gullvinner Anny Hauglid fra Torshov hadde reist hjem før premiesermonien.

Verdensmesterskapet i Ljubljana fortsetter med fellesstart søndag. Her stiller Siri Hildonen, Wenche Madsen Eriksson og Sidsel Grøndalen fra Frøy – i tillegg til en rekke andre norske ryttere.

VMpremieutdeling3
Ja vi elsker runget over torget i Ljubljana, og flere tusen tilskuere kunne se at det norske flagget ble heist øverst til ære for Trine Hansen fra Frøy.Et vakkert øyeblikk.