Super samling for Frøys yngste

Det ble en fantastisk dag for mellom 60 og 70 barn, deres trenere og foreldre som lørdag 27. april hadde treningssamling fra Haraløkka. De yngste var Martin og Ludwig på fire, mens de eldste var “veteraner” på 18.

Toppbilde: De yngste deltakerne på treningssamlingen for Frøy Kids var strålende fornøyd med dagen.
Foto © Jørn Michalsen

Treningssamlingerik
Seks år gamle Erik Warming var blant de fornøyde deltakerne under treningssamlingen.Foto © Jørn Michalsen

Dagen inneholdt to treningsøkter med lunsj i mellom, og ga inspirasjon og læring for store og små. Terrengveteranen Aslak Mørstad var hyret inn som instruktør, og lærte de unge syklistene triks for hvordan de kan bli bedre og få enda større glede av terrengsykkelen.

Ferskinger
De ferskeste syklistene startet treningen i Frøy for få uker siden, og for disse var mye av hensikten med samlingen å bli kjent med sykkelen og med hverandre. For de yngste ble det lagt opp til tekniske øvelser for å mestre sykkelen – og sykling på sti for å lære de.

De litt mer eldre barna har syklet flere sesonger før, og gleder seg til en ny sykkelsesong. Disse fikk trene i krevende partier, slik at de kan møte enda bedre rustet til sesongens ritt.

Samhold
Det sosiale samholdet er spesielt viktig i barneidretten, og lørdagen bidro til å styrke dette samholdet. Barn, trenere og foreldre koste seg sammen i finværet – med felles lunsj ute som høydepunktet for mange.

Mekkekurs stod også på kursprogrammet – både for store og små. At tiåringene nå har lært seg å skifte punkterte slanger, er en god nyhet for foreldre – og kan redde rittet for småfantene om de punkterer i skogen i sommer.

Mødremekking
Prikken over i-en var likevel mekkekurset Trude Elde hadde for mødre. Her lærte de å kunne stelle med syklene, skifte slanger og andre vitale deler. Fotballmødre er et kjent begrep. I Frøy har vi sykkelmødre, og de er enda flottere.

Søndag fortsetter samlingen for de som er over 11 år.  På programmet står kosthold, bevegelighetstrening, restitusjonsfremmende tiltak, mer teknikk, mer moro og terrenget – og mer mekking.

Det er all grunn til å rette en takk til alle ledere og trene som bidro til den flotte dagen som ga sykkelglede – og glede over å bruke Østmarka!

Nå starter snart rittsesongen – også for de minste. Vi anbefaler United Bakeries Cup, som har første ritt på Skullerud 8. mai, og Terrengsykkelrittet 20. mai. Påmelding til UB Cup skjer via trenerne, mens alle opp til 12 år kan melde seg på Terrengsykkelrittet (som er gratis) via lenken til høyre.

PS: I det denne artikkelen er i ferd med å bli publisert, kommer en viktig presisering fra barnegruppen: Ludwig og Martin er ikke fire år. De er fire og et halvt!!!

Treningssamlingmekkekurs
Trude Elde holdt mekkekurs for “bikemoms” under treningssamlingen på HaraløkkaFoto © Jørn Michalsen