Flott klopp er topp

Fri Flyt, som arrangerer Terrengsykkelrittet i samarbeid med I Frøy, gjør i disse dager en kjempejobb med å bygge klopper i Østmarka. Det hindrer slitasje fra syklister, og bedrer fremkommeligheten for andre brukergrupper.

Toppbilde: Denne 30 meter lange kloppen i nærheten av Slettfjell i Østmarka blir til glede for mange kategorier brukere i mange år fremover.
Foto © Endre Løvaas Endre Løvaas er primus motor bak arbeidet. Flere tonn materiale ble kjørt inn i marka i vinter, og i vår bruker han og frivillige mange timer på dugnad. Kommende helg, 27. og 28. april, er de igjen på plass med motorsager i marka. I dugnadsgjengen finner vi også Frøy-medlemmer, for eksempel Lars Pettersen og sønnen Tobias, som er blant dem som gjør en viktig jobb for Østmarka. 200 meter klopp
Kloppene legges flere steder i traseen til Terrengsykkelrittet. Blant annet opp og ned Slettfjell  sørger de for at evige myrhull kan forseres. Til sammen er det lagt rundt 200 meter klopp. Den lengste er 45 meter, og ble gjort ferdig fredag 26. april. Noen av kloppene er så flotte at de neste er en attraksjon i seg selv.

– Vi som arrangerer Terrengsykkelrittet er ikke bare opptatt av at dette skal være det beste maratonrittet i Norge. Vi ønsker også at vi ikke skal gjøre skade på marka. Kloppene vi nå lager, bidrar til et mer spennende ritt, og sørger for at våte områder ikke ødelegges, sier Endre Løvaas. Til glede for mange
Han legger til at dugnadsarbeidet som gjennomføres er til glede også for alle de som bruker marka utenom den ene dagen terrengsykkelrittet arrangeres.

– De nye kloppene gjør at traseen kan brukes av terrengryttere hele sommerhalvåret, uten at marka slites. De sørger også for at tilgjengeligheten til markas gleder blir bedre for andre brukere. For eksempel vet vi at mange eldre setter pris på kloppene, forteller han. IF Frøy er meget glad for arbeidet som gjøres, og oppfordrer enda flere av medlemmene til å bli med på dugnadene. Du kan lese mer om dugnaden i helgen ved å klikke på lenken til høyre.
Endre Løvaas2 klopping
Endre Løvaas er primus motor bak arbeidet med å bygge klopper.

Relatert innhold