Ronde van Vestkant 2013

Ronde van Vestkant ble arrangert for andre år på rad og inngår i Oslo Landeveiscup. Det var høy fart og mange gode resultater for Frøy.

Toppbilde: Jon Breivold med gull sammenlagt i Ronde van Vestkant 2013

Det var åpnet for Menn Elite i år, samt at rittet også var rankingritt, og derfor var deltagelsen stor og mange toppsyklister fra hele landet hadde møtt opp på dette to-dagers arrangementet i flott vær.

Det hele ble toppet med gull sammenlagt til Jon Breivold (M junior) etter andreplass på gaterritt, andreplass på bakketempo og 14-plass på fellestart (samme tid som vinner). Fredrik Hagerud Dyrøy syklet inn til bronse på gaterittet.

Lørdag 27. april: Gateritt og Bakketempo

Lørdag morgen satte vi opp Frøy-teltet ute på Fornebu og alle Frøysyklister samlet seg etterhvert der og gjorde seg klare til gateritt. Gatene var kostet og været var fantastisk. Håkon Jorde (M13-14) var førstemann ut og syklet bra med feltet hele veien og spurtet inn til en super fjerdeplass, en runde før målgang!! Når det gikk opp for han at det var en runde igjen ble det en lang vei inn, men humøret var uansett på topp etter bra sykling.

Neste gjeng ut var M15-16, som hadde sittet lenge i teltet og varmet opp og sett på Håkon sykle. Det var Allan Dahl Johansson, Lars Ottar Jorde og Sebastian Kiese. Målet med rittet var å kjøre aktivt og henge med teten hele veien inn til mål. Gateritt er gateritt men de hadde også i tankene om et samarbeid underveis, selv om planene for å sykle som lag var lagt mer til fellesstarten dagen etter.

Gutta
M15-16 er klare til start og Allan viser frem den nye Frøybuksa

Det ble kjørt aktivt og Sebastian fikk smertefullt erfare at man må være våken i et stort trangt felt ut fra start. Han lå litt langt bak når masterbilen slapp og tempoen ble skrudd kraftig opp. Fikk aldri kjørt inn gruppa og fikk en tøff start på dagen. Allan og Lars hang fint med. Det ble kjørt veldig aktivt og det ble støtet flere ganger hver runde. Mange sterke syklister var med og satt preg på rittet som ble vunnet, ikke uventet, av Sedrik Ullebø fra Sogn CK. Allan trillet inn med tetgruppa mens Lars Ottar måtte slippe to runder før mål og kom inn halvannet minutt bak. Uansett, mange glade ansikter etterpå.

Sebastian
Utvikling av flere ritt på landeveien er en av oppgavene Region Øst håper å kunne bidra til. Bildet er fra Ronde Van Vestkant i 2013, med Katrine Hofstad og Sebastian Kiese i front.
Allan
Allan på vei til mål

 Allan endte opp på 15. plass, Lars Ottar på 27 og Sebastian på 39 plass.

Vi hadde kun en deltaker i M Junior men til gjengjeld så gikk dette veldig bra. Jon Breivold syklet aktivt og støtet fra hovedfeltet og dannet en gruppe på tre mann i front. Jon vet at han ikke er noen spurtet og ville kjøre fra og komme alene til mål på siste runden og det holdt nesten. Ble forbikjørt på målstreken.

spurt-01
Jon Breivold prøvde å stikke og komme alene til mål, det holdt såvidt
spurt-02
Rye smetter forbi og gjør seg klar til å juble
spurt-03
Jon er slått på målstreken og innser tapet. Humøret var raskt tilbake på topp

Menn Elite startet like etterpå og det var et stort felt med mange Frøyryttere. Mye aktiv kjøring og høy fart hele veien.

m-elite
Det var over 60 mann som var forhåndspåmeldt Menn Elite til gaterittet

Her var det Fredrik Hagerud Dyrøy som stakk av med tredjeplassen. Det var åtte fra Frøy i feltet og de kom inn i denne rekkefølgen: Fredrik Hagerud Dyrøy (3), Sinde Hustvedt Fremstad (16), Adrian Flemming Hallgren (21), Sindre Bjerkestrand Haugsvær (25), Bjørn Anders Johnsen (26), Thomas Jansen (46) og Espen Kristiansen (48), Christian Berg-Larsen (52) og Steinar Rasmussen (56)

Litt senere på dagen var det bakketempo ute i Bærum. Start ved Bjørnegård skole på Slependen med mål oppe på Vestmarksetra. Det er en løype på 5,3 km. Beste resultat her var Jon Breivold på andreplass, 9 sekunder bak Ole Forfang fra Rye.

Søndag 28. april: fellesstart i Maridalen

Det var start for de yngste kl 0900 ved Maridalen skole. Politiet stengte for motgående trafikk på Gamle Maridalsvei men det ville bli disk og avbrutt ritt hvis rytterne syklet over den gule streken nede i Maridalen. Rittet ble stoppet i gruppen M Elite men kom kjapt videre og da ble reglene fulgt. Det var endel kaldere i været og lite sol, og senere på dagen blåste det opp relativt mye. Men de yngste klassene var ferdig lenge før den mest plagsomme vinden traff Oslo.

M15-16 var førstemann ut med M13-14 tre minutter etterpå. Allan måtte stå av pga forkjølelse så det var kun Lars Ottar Jorde og Sebastian Kiese som skulle fungere som lag. Tempoet på første runde (5 runder skulle sykles) var høy men våre menn hang fint med tetgruppen. Tempoet ble kjørt opp ytterligere på neste runde men gutta han fortsatt fint med. På tredje runde hadde begge to tekniske problemer og kjede som falt av. De mistet gruppen og ble også splittet. Sebastian rundet først og Lars Ottar et stykke bak. Ved neste og siste runding var de samlet igjen og de måtte gi opp å kjøre inn teten som hadde fått for mange minutter. Det ble en spennende spurt som Sedrik Ullebø vant i kjent stil. 

Håkon Jorde hang denne gangen fint med hele veien og ventet med spurten sin til han faktisk var ferdig med hele rittet denne gangen. Farten ble satt opp kraftig fra bakken ved Skar og inn og Håkon måtte slippe der men det var nok krefter til å vinne en viktig spurt mot en Ryesyklist. Det holdt akkurat.

P4282412-artikkel
Håkon Jorde (M14) med 1000 watt i pedalene i en tett spurt mot målstreken i Maridalen. Stolt far som glemmer å filme i bakgrunnen
P4282423-artikkel
Lars Ottar en runde før mål. Sebastian og Katrine sykler sammen igjen 🙂

Det ble kjørt aktivt i både junior og seniorpuljene og som tidligere nevt stakk Jon Breivold av med gullet sammenlagt. Vi gratulerer.