Terrengrekrutter prøvde seg på landeveien

Henrik Eckmann-Farstadvoll (12), Jakob Buhs (11) og Mikkel Pedersen (12) fra 10–12 års terrenggruppa har i helga målt krefter mot landeveisgutta i Ringerike Petit Prix (RPP).

Toppbilde: Henrik Eckmann-Farstadvoll 12 år (fra venstre), Jakob Buhs 11 år og Mikkel Pedersen 12 var tre glade Frøy-rekrutter under Ringerike Petit Prix.

RPP_liste
Henrik Eckmann-Farstadvoll vant 12-årsklassen i fellesstarten søndag, mens Mikkel Pedersen sikret seg tredjeplassen.

RPP besto av totalt 4 ritt på tre dager, bakketempo, tempo, gateritt og fellesstart. Totalt var det 55 stykker med i klassen, 44 fullførte alle fire rittene.

550 meter bakketempo Riperbakken – fredag

Gutta var på plass i god tid før start, – de ble kjent med løypa og det nye miljøet. Her var det mange nye regler å forholde seg til. Gutta er vant til et startnummer som stripses fast på styret, men her var det egen instruks for hvordan de tre tildelte startnummer per ritt skulle festes på den enkelte rytter. Det var veiing av sykkel, maks 8 kg, og det var start ut fra et «podiet». Debuten gikk veldig bra med 2. plass til Henrik. Vinnertid 1:21.

10 kilometer tempo Hole – lørdag

Ny tempo, men nå lenger, 10 km gjennom bondelandet på Hole. Med 30 sekunders intervallstart fikk gutta prøve seg på å kjøre alene mot seg selv uten å ha kontroll på konkurrentene. Vinnertiden ble 17:30, og våre gutter kom på 9., 11. og 36. plass. Det var tett med sekunder mellom plassene og flott innsats av alle tre i strålende solskinn.

Gateritt Helgelandsmoen – lørdag
RPP-aksjon
Full fart i fellesstart for rekruttene på Ringerike

15 min + 2 runder var distanse for gaterittet som gikk inne på området til den gamle militærleiren Helgelandsmoen. En runde med masterbil, så var det «fri fart».

De erfarne landeveisgutta satte i vei i et forrykende tempo. Våre terrenggutter hadde nok med å bite seg fast på halen av hovedfeltet de to første rundene. Farten dempet seg noe og gutta gjorde seg klar for massespurt mot mål. De 11 første fikk lik tid, og våre gutter fikk 6., 7. og 35. plass.

De voksne deltok på obligatorisk lagledermøte. Her fikk informasjon om muligheter for 2×1 eller 1×2 i depotet. Terrengpappaene så på hverandre og fant ut at vi har en del å lære om landeveisbegreper. Heldigvis var det også andre som ikke forstå disse begrepene og vi fikk nærmere forklaring. Kanskje Frøy kunne arrangere et kort introkurs med temaet «landeveisregler for dummies»?

Fellesstart 19 km Røyse – søndag

Den store finalen gikk av stabelen søndag ettermiddag med 19 kilometer fellesstart (5 runder) med 50 spente og håpefulle gutter til start. I knall fint sommervær og nydelige omgivelser var det nok et par av gutta i startfeltet som drømte seg bort og trodde de var med i Tour de France.

Hovedfeltet hold seg stort sett samlet, Halden- og Stavanger-ryttere var aktive og prøvde å støte i bakken mot slutten av hver runde. Våre gutter holdt hodene kalde og hang fint på. Halvveis ut i siste runden fikk Henrik en luke, Henrik og en Stavanger-rytter fikk fort 100 meters forsprang. Henrik kjørte hardt og vant med tre sekunders margin til neste mann.

Mikkel førte an hovedfeltet i siste bakken mot mål. Etter en durabel spurt måtte 3. og 4.-plassen avgjøres med målfoto. Mikkel var de nødvendige millimeterne foran. Yngstemann Jakob kom inn på en sterk 25. plass.

Oppsummert så var RPP et fantastisk flott arrangement. Med masterbil, motorsykler, hoveddommer som sto igjennom takluka på bilen fikk de unge syklistene smake på hvordan de store heltene har det. All honnør til arrangøren – og med oppfordring om flere Frøydeltakere på startstreken neste år!