Bli med Abid og Aftenposten på sykkeltur

Mandag 24. august skal Abid Raja og Sykkel-Gunnar i Aftenposten være med Frøy på sykkeltur. Du kan også bli med – og Abid har gitt klar beskjed at han spesielt ønsker at mange jenter stiller

Toppbilde: Abid Raja jubler på Nordkapp – etter å ha syklet Norge på langs. Mandag 24. august sjekker han sykkelforholdene i Oslo.

Abid Raja, som er nestleder i Transportkomiteen på Stortinget, syklet Norge på langs fra Lindesnes til Nordkapp i sommer – og hadde med seg mange lokale sykkelklubber underveis på turen. Ruta gikk langt utenfor Oslo, og derfor har vi i Abids lokale klubb Frøy invitert ham med på en tur i Oslo og omegn. Det har skapt interesse også hos Aftenposten-journalist Gunnar Kagge, som nå lager reportasjer fra sin sykkel – under navnet Sykkel-Gunnar.

Traff nesten ingen sykkeljenter

I løpet av Norgesreisen, var Abid kjempefornøyd med alt – unntatt at han møtte for få jenter. Jeg har derfor lovd Abid at han nå skal få sykle med mange spreke Frøy-jenter – og håper mange av dere stiller opp.

Turen starter 16.45 ved Ekeberg Camping, og ender ved Tusenfryd rett før 18.00. Der arrangerer Frøy gateritt for barn og ungdom. Som stortingspolitiker har Abid forslag til støtteordninger som kan gjøre slike ritt enklere og mer økonomisk forsvarlig å arrangere.

Hvordan tilrettelegge bedre?

Underveis på turen prater vi om hva som skal til for at flere jenter skal begynne å sykle i sykkelklubber, hvordan myndigheter kan tilrettelegge for aktiv sykling også i byer som Oslo – og spesielt med tanke på barn og ungdom på landevei. Kanskje kommer vi også inn på planene for et sykkelsenter på Grønmo.

Som deltaker kan selvsagt også du komme med innspill. Det er ingen påmelding, men denne saken lenkes opp fra Frøys Facebook-side, og du må gjerne gi beskjed der om du blir med.