Gateritt ved Tusenfryd

Etter ett års pause ble det endelig arrangert gateritt ved Tusenfryd igjen. Det var mye regn tidlig på dagen men når alt startet kl 18 var det fine forhold.

Fine og fine. Det var jo fint i været men vått på bakken noe som også ville gjøre det glatt i rundkjøringene. Dette gaterittet går mellom to rundkjøringer på sletta nedenfor Tusenfryd og man vender ved rundkjøringen der man parkerer til Tusenfryd og den over toppen av bakken mot Vinterbro. Løypa er ca 2 km lang og hardere enn man skulle tro.

Rent teknisk er løypa enkel men det ble to velt inn i første rundkjøring i to av klassene. Våte dekk og noen sandkorn og litt feil vinkel kan være nok. Men det gikk bra med begge og de kom seg med videre og inn til gode resultater.

Ved et så kort gateritt er det godt å se at syklistene tråkker til skikkelig fra start og dunker på videre i høy fart. Da merker mange at dagen ble tøffere enn man hadde trodd på forhånd. Dette gjaldt alle startgruppene. Høy fart ut fra start og sprekk i feltene som resultat. Vi fikk se mange fine spurter også, og sånn for Frøy sin del var jo spesielt første pulje veldig morsom å se på.

henrik-powerspurt
Henrik Eckmann Farstadvoll spurter inn til seierFoto © Per Allan Johansson

Vi hadde besøk av mange fra terrenggruppa i dag og de satte virkelig farge på feltet. Det var en stor gruppe på seks Frøyryttere som kom først til mål men aller først var Henrik Eckmann Farstadvoll som støtet fra feltet inn mot mål.

resten-av-feltet
Resten av feltet noen sekunder bak HenrikFoto © Per Allan Johansson
Jentene med tre gull av tre mulige

I denne startgruppa var det flere jenter fra Frøy som deltok. I puljen K10 var Madeleine Götz eneste deltaker så det endte jo selvsagt med gull. Det som gjorde dette ekstra stas var sykkelen hennes. Det er en hvit Eddie Merckx som virkelig har gått runden i Frøy. Første eier var Phan Åge Haugård, etterfulgt av broen Mii Erik. Den ble deretter solgt til Allan Dahl Johansson som syklet mye på den og deretter var det Henriette Götz som fikk glede av denne sykkelen. Veldig morsomt at den nå har havnet hos lillesøster Madeleine.

I puljen K11-12 var det to deltakere. Oda Laforce fra IF Frøy vant med hele to minutter og 6 sekunder over Leah Berger fra Eidsvoll. Det er suverent.

I K13-14 vant Henriette Götz med 31 sekunder over Tora Ottestad fra Rye. Henriette var med i hovedspurten for hele den samlede gruppa og totalt nr 3 i mål og nr 2 på bildet over.

Vegard og Adrian med gull og sølv i M13-14

For gruppen M13-14 var vår egen Vegard Stokke favoritt men når han gikk i asfalten i første rundkjøring var han allerede parkert. Vegard ga aldri opp og jobbet i flere runder med å kjøre inn feltet. Etterhvert var han med gjengen igjen og fikk pustet ut litt før det ble litt støting og action i feltet. Fra siste rundkjøring og inn mot mål kom Vegard alene og tok seieren foran Adrian Myhrvold også fra IF Frøy. I samme gruppe syklet Jesper Røn inn til syvende plass. Supre resultater for Frøy igjen.

vegard-og-adrian-pallen

Siste pulje ut var M15-16 + Junior. De tråkket til fra start og startpulja ble helt sprengt og det dannet seg mange små grupper som skulle sykle i 30 minutter + tre runder. Det var spesielt to ryttere fra Rye og en fra BOC som virkelig hadde funnet flyten. De syklet veldig bra hele veien og holdt høy fart. Det endte med seier til Hugo Harnæs fra Rye foran Vemund Øversjøen/BOC med Ludvig Fischer Aasheim/Rye på tredje plass. Vår egen Victor Gomez syklet inn til femte plass, Sebastian Dietrich syvende plass, Sander Røsås 8. plass, Martin Busengdal på 11. plass og Tobias Pettersen på 12. plass.

m15-16
M15-16 etter rittet

Dette gaterittet inngår i Oslo Landeveiscup og neste ritt på kalenderen er Hero sin 2-mila og Ronde van Vestkant. Her er det bare å melde seg på. På Oslo landeveiscup sine Facebooksider vil du finne flere bilder og noen korte filmsnutter.