Pioneren -Oslos nye friluftsattraksjon

Pioneren-Oslosnyefriluftsattraksjon

Det var en stor dag for terrengsykling i Oslo da lokalavdelingen av Norsk Organisasjon for Terrengsykling lørdag offisielt åpnet den åtte kilometer lange nye terrengstien i Østmarka.

31102015_Pioneren_2

Unge Frøy-ryttere inviet kostesaftbrua under åpnigen lørdag.

Pioneren, som stien treffende nok er blitt kalt, er blitt en fantastisk trase for terrengsykling. NOTS har med støtte fra Sparebankstiftelsen og med mange dugnadstimer skapt en sti som er utfordrende, men som samtidig kan sykles av de fleste terrengsyklister.

31102015_Pioneren_3

Mange syklister gledet seg over den flotte terrengstien lørdag. Blant dem mange unge og eldre frøyere.

IF Frøy har bidratt til prosjektet gjennom en solid dugnadsinnsats, og var derfor spesielt invitert av NOTS til åpningen. Henriette Bakkeli Götz bidro til den offisielle snorklippingen, og etterpå innviet unge terrengsyklister fra Frøy «kosteskaftbrua».

Imponert

- Jeg er imponert over hva NOTS har fått til, og vil både gratulere og takke for jobben som er gjort. Med Pioneren har Oslo som friluftshovedstad og idrettsby fått en ny attraksjon. Jeg håper den også vil bidra til at konfliktnivået mellom forskjellige brukere av Østmarka dempes, sier Jørn Michalsen, leder i IF Frøy.

31102015_Pioneren_merking

NOTS har fått lov til å merke Pioneren - men bare midlertidig.

Klubben vil bruke Pioneren både i treninger og i forbindelse med rittene som arrangeres.

Østmarktrollet dukket opp

Øyvind Rørslett, som er leder av NOTS sin lokalavdeling , ledet åpningssermonien lørdag. Den startet rett ved Rustadsaga, og de mange deltakerne syklet eller gikk derfra inn til Kosteskaftbrua på Skullerudåsen.

Der klippet Steinar Saghaug over snora som markerte åpningen – med hjelp av Henriette i Frøy-drakt og Østmarktrollet – som uventet dukket opp på åpningen.

Nettside for stisykling

Samtidig med åpningen av Pioneren lanserte NOTS Oslo også en ny nettside – godsti.no. Den er ment å gi nyttig informasjon for alle som liker å sykle på sti. Sjekke den gjerne via lenken til høyre.

- Jeg ser fram til at vi i Frøy skal fortsette den gode samarbeidet med NOTS. Vi har også spennende planer for å bidra til at flere skal sykle i Østmarka på en bærekraftig måte. Jeg vil også takke aller frøyere som har bidratt med dugnadsinnsats i år – både i Pioneren og på andre av våre dugnader, sier Jørn Michalsen.

Pioneren_kart

Dette kartet viser hvordan Pioneren går i Østmarka.