Bli med gruppe 2 på Den store styrkeprøven fra Trondheim

Styrkeprøven feirer 50-årsjubileum i 2016. Frøys gruppe 2 ønsker å være med på festen fra Trondheim lørdag 18. juni – og håper å få med seg flest mulig.

Toppbilde: Denne gjengen syklet Lillehammer-Oslo for gruppe 2 i 2015. Nå ønsker mange av dem å prøve seg fra Trondheim i 2016. Og de vil svært gjerne ha med noen jenter.

Frøy2_Brattli
Morten Storli (til venstre), Jan Morten Aag og Pål Olsen på vei opp de siste kneikene mot mål i 2015. Nå setter de seg om ikke større – så iallfall lengre mål.

– Det er stor interesse blant syklistene i gruppe 2 om å sykle Den store styrkeprøven fra Trondheim. Det er relativt få ryttere i gruppa som har gjennomført den ultimate turrittutfordringen i Norge. Jubileet i 2016 er en perfekt anledning til å gjøre noe med det, sier Steinar Rød Nilsen, som er en av gruppelederne å gruppe 2.

Minst 20 må forplikte seg

Han forteller at laget må ha minst 20 syklister som innen 1. desember har forpliktet se «på tro og ære» til være med og trene målrettet mot Den store styrkeprøven. Tidsmålet vil bli mellom 16 og 17 timer under gode forhold – med fire korte stopp underveis.

– Vi ønsker at flest mulig skal komme til mål – men det forutsetter at det gjøres et godt treningsarbeid før vi står på startstreken i Trondheim. Vi vil følge treningsopplegget fra 2015 – som fungerte godt – men vil legge inn noen ekstra langturer, forteller Steinar.

Treningsleir i påsken

Han legger til at et planlegges en treningsleir på Mallorca i påsken for de som har anledning til det, og at generalprøven vil bli Mjøsa Rundt eller Telemark Tours 14 dager før rittet.

De som ønsker å være med, må gi beskjed til Steinar Rød Nilsen senest 1. desember. Det kan du gjøre via lenken til høyre. Der kan du også sende ham eventuelle spørsmål.

Påmelding til selve rittet må skje via styrkeproven.no senest 31. desember. Startkontingenten er 1550 kroner. I tillegg kommer utgifter til transport, overnatting og serviceopplegg.