Ta hensyn under Birken-oppkjøringen

Bruker du august til å toppe formen til Birkebeinerrittene den siste helgen i måneden? Husk å ta hensyn til andre brukere av marka mens du gjør det.

Toppbilde: Jon Flydal oppfordrer alle syklister til å vise hensyn under oppkjøringen til Birken. Bildet er tatt under Grenserittet, der Jon ble nummer åtte i sin klasse.
Foto © Foto: Sykkelrittfotografen/Allan Billyeald

Mange som ellers i sesongen enten sykler på asfalt eller på sti trener mye på grus rett etter ferien for å være i slag til Birken. Det skjer samtidig som de andre brukerne av marka er tilbake fra ferie, og tar veiene i bruk igjen.

 Frøys Jon Flydal er en av dem som synes det er viktig at syklistene må gjøre sitt til for å unngå konflikter:

– Ingen sikrer seg en topplassering eller klarer merket i Birken ved å sykle slik at de er til fare eller skaper usikkerhet hos andre brukere. Markene er tumleplass også for barn, pensjonister og hunder. Sørg for at du sykler slik at din sykling ikke får andre til å reagere, sier Jon.

 Spesielt i Østmarka, der avstanden fra boligområdene til skogsveiene er kort, er det viktig å være oppmerksom. Ta det litt rolig på de strekningene det er mye folk – og husk at lørdag og søndag er tiden der ekstra mange er i marka.

 Også Jørn Michalsen, leder i Frøy, er opptatt av sikker sykling i marka.

– Å sykle med Frøys drakt forplikter også med hensyn til tenke på andre. I marka er det vi som sykler som har ansvaret for å unngå konflikter.  Ro ned når du passere gående eller andre syklister, og husk at øyekontakt, et smil, en tommel opp, et «hei» eller «takk» gjør at den du sykler forbi sitter igjen med et positivt inntrykk av deg og klubben du sykler for, sier Michalsen