Klare for Arctic Race of Norway

Frøy-Bianchis lag er klar for innsats i Arctic Race of Norway, som starter i Bodø torsdag 8. august. Onsdag kveld var det lagpresentasjoner.

Toppbilde: Dag Erik Pedersen intervjuer Oddbjørn Klomsten Andersen under presentasjonen av Frøy-Bianchi i Bodø onsdag. På bildet ser vi ellers fra venstre leder Espen Hillmann, Tord Sundhagen, Henrik Evensen, Halvor Tandrevold, Elias Spikseth og Trond Håkon Trondsen.

Arctic Race og Norway er det største etapperittet som er arrangert i Norge noen gang, med mange av de profesjonelle lagene på plass, i tillegg til de norske kontinentallagene. Tour Hushovd er den meste kjente rytteren og det største trekkplasteret. Arrangøren av Tour de France er medarrangør også i Artic Race, og medieoppmerksomheten er stor, både i Norge og i utlandet. Rittene blir sendt både på TV2 og Eurosport.

Under lagpresentasjonene onsdag ble rytterne intervjuet av den tidligere proffsyklisten Dag Erik Pedersen. Han syklet for Bianchi i sin proffkarriere i Italia, og sa han fikk tårer i øynene av å se draktene til laget.

Laget

Frøy-Bianchi stiller med Oddbjørn Klomsten Andersen, Tord Sundhagen, Halvor Tandrevold, Elias Spikseth, Henrik Evensen og Trond Håkon Trondsen. Dessverre er Sigurd Nesset blitt syk. Det er synd, for laget og ikke minst for Sigurd selv, som hadde gledet seg enormt til å sykle på hjemmebane i Lofoten.

Etapperittet starter  Bodø torsdag, med en 195 lang løypa mot Fauske, Rognan, over et par fjell og tilbake via Saltfjellet. Et par av stigningene er lange og bratte, og vil kunne bli avgjørende for etappen.

Vil vise seg fram

Laget har som ambisjon å overraske og vise seg fram under Arctic Race. Formen til flere av rytterne har vært stigende den siste tiden, og ikke minst blir det spennende ås hva Oddbjørn klarer. Han viste jo meget lovende takter under Tønsberg firedagers sist helg.

Fredag forflytter rittet seg til Lofoten, og går også gjennom Vesterålen før det avsluttes i Harstad. Interessen for  rittet er stort, og det ventes mye publikum i løypene.

Vi nevner også at Frøy har tre medlemmer som sykler på kontinentallaget OneCo under Arctic Race. Både Magnus Børressen, Phan Åge Haugård og Andreas Landa er på plass i Bodø.

Oppvarming
En spent gjeng syklister fra Frøy-Bianchi lader opp i Bodøs gater før Arctic Race of Norway starter torsdag.