Oddbjørn sykler i gul trøye i Tønsberg 4-dagers

Oddbjørn Klomsten Andersen er tilbake etter en vårsesong med mye sykdom: Lørdag sykler han i gul trøye under Tønsberg 4-dagers.


Toppbilde: Oddbjørn Klomsten Andersen sitter fint i feltet under andre etappe av Tour of Taiwan 19. mars 2013. Det endte med en tredjeplass. Lørdag sykler han i ledertrøya under Tønsberg 4-dagers,

Oddbjørn
Oddbjørn Klomsten Andersen kunne posere i den gule trøya også etter lørdagens etappe av Tønsberg 4-dagers.

Planen for rytterne på Frøy-Bianchi er å kjøre Tønsberg 4-dagers for å få en gjennomkjøring til neste uker Arctic Tour. I bakketempoen torsdag  ble Oddbjørn nummer 6,  mens Tord Sundhagen fulgte like bak på en 17 plass.

I fredagens meget tøffe fellesstart gikk både Tord og Oddbjørn tidlig i brudd. Totalt 20 ryttere kom av garde og ingen av de som lå foran Oddbjørn i sammendraget var med. På det meste hadde bruddet over fem  minutter, men mye støting og titting på hverandre gjorde at forspranget hadde skrumpet inn til ett minutt ved målgang.

Etappen kjører den meget tøffe Varnesbakken to ganger og på toppen siste gang var det bare 15 ryttere tilbake. Tord og Oddbjørn var fremdeles med, og inn mot mål prøvde Oddbjørn å stikke fra, men han ble innkjørt med ca. 500 meter igjen til mål. Han hadde derfor lite å kjøre med i spurten, men kjørte inn til en 7 plass,  som holder  til ledelse i sammendraget. Tord kom like bak og ble nummer 8. Tord er også blant de fem  beste i sammendraget.

Om ikke dette var nok, så kom Phan Åge som er Frøy-medlem på en flott tredjeplass på dagens etappe.

Lørdag blir det en helt ny situasjon da ledertrøya skal bevares. Etappen er tøff med to runder gjennom ‘Gregershullet’, så ingen ting er avgjort.

Relatert innhold