Styrkeprøven-rapport fra gruppe 2

Her er rapport fra Styrkeprøven for gruppe 2 – skrevet av kaptein Steinar Rød Nilsen. Laget deltok i det uoffisielle NM i lagtempo lang distanse.

Etter å ha gjennomført gode treninger og satsingsritt var det forventningsfulle ryttere fra IF Frøy 2 som satte seg på bussen til Lillehammer fredag. Startnumre ble hentet, lagledermøte gjennomført og middag spist.

Ca. kl. 04.00 var det på tide å stå opp for sesongens store mål og frokost ble spist. Målsettingen var å ikke bli sist og under 5 timer. Før start var det innskriving og kl. 05.55 var det 19 ryttere som syklet rolig etter mastermotorsykkelen gjennom Lillehammer.

Frøy2_Brattli
Fem ryttere i asfalten

Etter gamlebroen gikk starten, og tolv ryttere startet rulla. Etter hvert kom alle med i rulla som gikk med stor fart på flatene og nedover, men kontrollert i bakkene. De to siste årene har vi ikke hatt noe velt hverken på trening eller ritt, men i løpet av et par mil mot Feiring hadde vi to hvor til sammen fem ryttere var i asfalten, som medførte noe asfalteksem, men alle fullførte.

Ved Minnesund kjørte vi bort til bensinstasjonen og fikk flasker og barer. Innover mot Oslo begynte noen ryttere å kjenne på tempoet, og vi var 10–11 i rulla. På Lørenskog var det opptelling som viste 12 ryttere og siden tiden skulle tas på 11. mann ble det bestemt at alle som var med så langt skulle være med inn.

Tolv med inn

Til mål på Ekebergsletta var samtlige 12 ryttere med i rulla og etter å ha blitt møtt av heiarop fra familie, venner og Frøyere krysset vi målstreken på 4 timer og 58 minutter. 17 plass og 42 minutter etter vinnerne.

Dette var en lagkonkurranse og samtlige på startstreken på Lillehammer var medvirkende til dette resultatet. Hvilken tid vi kunne fått uten velt og langing langs veien blir spekulasjoner, men vi tror dette var en veldig positiv opplevelse som gir inspirasjon til Styrkeprøven neste år.