Eidsvoll – Oslo 2015

Tradisjonen tro syklet ungdomsgruppa til Frøy Eidsvoll – Oslo i helgen, som er den korteste distansen i den store Styrkeprøven.

Og for en dag det ble. Det var fantastisk vær ved start på Eidsvoll Verk med sol, høy temperatur og lett vind fra nord. Stemningen var også god blant alle ryttere. Dette var femte året på rad, og de fleste, bortsett fra Lars Ottar Jorde og Allan Dahl Johansson, er fortsatt i ungdomsklassene.

Eidsvoll Sykkelklubb hadde stilt seg opp i første rekke til start og hadde en drøss med ungdomsryttere som helt klart hadde ambisjoner om å vinne. Vel, det hadde vi også, da vi har tatt gull både i 2013 og 2014.

Det var litt stress en uke før start når gutta oppdaget at Phan Åge Haugård også hadde meldt seg på, men så ble det oppdaget at han skulle ha med seg en gjeng fra Thai Air og da ble skuldrene senket igjen. Sjokket ble derfor stort når vi møtte Phan Åge på Eidsvoll med Frøy skinsuit under Thai-drakta. Han skulle ut sammen med oss i første pulje. Da var det bare å planlegge seriøst lagarbeid og deretter knekke han i siste bakke før spurten. En solid plan som skulle vise seg å holde.

Kl 14:00 gikk startskuddet og det ble satt fart fra start, vel, første tegn på trøbbel var ved første rundkjøring på Råholt og frem til Dal. Litt i overkant mye trafikk og mye jojokjøring. Litt mer samlet og kontrollert etter Dal og fortsatt fin fart og alle hadde kommet seg greit videre. Håkon Grude hadde tydeligvis tenkt å vise seg frem og de flotte rosa Defeet-sokkene sine og lå mye i front og spesielt i alle bakkene. Det ble en solid treningsøkt på Håkon. Victor Gomez var uheldig med flatt dekk på Kløfta og var ute av rittet. Allan og Phan Åge samarbeidet bra og lagde mange planer underveis. En av dem gikk ut på å kjøre steinhardt opp Frognerbakken, noe som de gjorde. Over 30 km/t i snitt opp der er bra.

Litt tidligere, ved Jessheim, hadde to karer fått en liten luke og kom seg avgårde. Det var ikke nok samarbeid i den svære gruppa til å kjøre dem inn, så de to kom seg alene til mål, dessverre for oss.

Opp Brattlikollen ble det igjen kjørt knallhardt og Phan Åge måtte kaste inn håndkleet og trille rolig videre inn til mål mens ungdommen skulle gjøre opp i spurten på Ekebergsletta. Håkon Grude, Håkon Jorde og Allan Dahl Johansson kjørte med alt de hadde opp og så ned og inn på sletta der Allan vant spurten foran Jah Langleite (ikke ungdom, men nesten), som også er Frøyer, og som også tapte spurten mot Allan i 2014. Litt bittert for han men godt å se at de yngste har mest trøkk i pedalene.

Deretter kom gutta inn på rekke og rad. Alle logget til samme tid men med denne individuelle plasseringen. De to første på pallen var inne hele 4 minutter før resten av gjengen.

01: Eirik Danielsen (M20-24), Romeriksåsen SK
02: Kjetil Imbsen (M35-39), Nesodden SK
03: Allan Dahl Johansson (M17-19), IF Frøy
04: Jah Langleite (M35-39), IF Frøy

07: Håkon Jorde (M14-16), IF Frøy
16: Håkon Grude (M14-16), IF Frøy
26: Phan Åge Haugård (M20-24), IF Frøy
27: Lars Ottar Jorde (M17-19), IF Frøy

Fire ryttere fra Eidsvoll Ungdom var også innenfor topp 15. Det ble da også klasseseier for Håkon Jorde i M14-16 og Allan Dahl Johansson i M17-19.

Søk opp komplette resultater her, og velg “Eidsvoll – Oslo” i nedtrekksmenyen i toppen.

Relatert innhold