Markerte seg i gateritt-NM

Tre frøyere var med på å markere seg i gaterittet under NM i landevei fredag. Både Henrik Evensen i Frøy-Bianchi, Trond Håkon Trondsen, som kjører for Sparebanken Vest og Magnus Børresen i Coop-Østerhus var med i 16-mannsgruppen som kom samlet til mål.

Toppbilde: Henrik Evensen gjorde seg bemerket under gaterittet under NM på landevei.
Foto © Jørn Michalsen

Magnus_Henrik_gateritt
Magnus Børressen i front i gaterittet, foran Henrik Evensen. Senere i rittet holdt Magnus seg mest bakerst i feltet.Foto © Jørn Michalsen

Alle tre er medlemmer i Frøy, selv om de kjører for hvert sitt kontinentallag.

På forhånd var det ventet at Coop-Østerhus med sine mange, sterke gaterittryttere skulle dominere konkurransen, men slik gikk det ikke. I den teknisk krevende løypa i Gjøvik, ble det en gruppe på 16 ryttere som lå samlet.

Massespurt

Både Henrik og Trond Håkon markerte seg sterkt i feltet, og lå høyt oppe flere ganger. Magnu lå stort sett i halen med et innbitt uttrykk i ansiktet, men bet seg fast i feltet.

Dermed ble det massespurt, som Herman Dahl fra Sparebanken Vest og Kristiansand CK vant. Trond Håkon endte som nummer 7, Magnus ble nummer 10 og Henrik nummer 12 – alle med samme tid som vinneren. Nikolai Tefre Lunder ble nummer 21, mens Anders Kristoffersen ble tatt ut i runde 16.

Fellesstart søndag

I juniorklassen stilte Sebastian Kiese for Frøy. Han hadde ingen god dag, og ble tatt ut av rittet etter 15 runder.

Søndag avsluttes NM-uka i landevei med fellesstart for kvinner og menn. I herreklassen stiller Frøy-Bianchi og Frøy med ti ryttere.

Anders_gateritt
Anders Kristoffersen lå i gruppe 3 i gaterittet, som ble tatt ut av løpet noen runder før mål.Foto © Jørn Michalsen