Styrkeprøven avlyser

Styrkeprøven AS melder om at både Oslo-Mysen som skulle gått 25. april og alle distansene i Styrkeprøven 19-21. juni er avlyst.

Førstnevnte rammes av myndighetenes anbefalinger mens Styrkeprøvens distanser som var planlagt i juni kanselleres fordi kompleksiteten rundt arrangementet er høy og planleggingen på nåværende tidspunkt er vanskelig pga koronasituasjonen. Selskapet melder at “det er rett å slett uforsvarlig å planlegge gjennomføringen av et så stort arrangement uten å ha alle elementer på plass og at det er store økonomiske konsekvenser som står på spill både for selskapet og eierne”. IF Frøy er som kjent en av de tre største eierklubbene.

Det at Styrkeprøven tar dette grepet nå betyr at de kan stoppe en vesentlig del av kostnadene som normalt påløper og sånn sett sørger for at økonomien styres trygt i havn. De ansatte permitteres i tillegg for å hindre negativt resultat i 2020.

Det vil bli tilrettelagt for tilbakebetaling av deltakeravgift når en teknisk løsning er etablert og alle deltagere vil bli kontaktet av Styrkeprøven når det er klart. Det er ikke behov for å ta kontakt direkte.

Jotunheimen rundt som i år håndteres av Styrkeprøven er foreløpig ikke kansellert fordi kompleksiteten på arrangementet ikke er like høy. Det er derfor et håp om at dette arrangementet kan avholdes i en eller annen form.

Selv om dette var tøffe beslutninger berømmer IF Frøy styret i Styrkeprøven for å gjøre de nødvendige tiltak til det beste for selskapet, eierne og sykkelsporten. Med dette sikrer vi å få Styrkeprøven tilbake når pandemien har lagt seg.