Frøyeren Allan sikter mot OL i Beijing

Idrettskarrieren startet på sykkelen i IF Frøy, men nå er det skøyter som er hovedidretten til Allan Dahl Johansson (21). Han er en av de Norges Skøyteforbund satser på mot OL i Beijing i 2022.

Mandag 27. april ble landslaget for neste sesong offentliggjort, og der er 21-åringen med. Målsetningen for ham og skøyteforbundet er høye foran OL om knappe to år. Han satser på gull på lagtempo, pallplass på 1500 meter og en topplass også på 5000 meter.

Han har allerede en lang karriere bak seg på skøyter, med topplasseringer for junior både nasjonalt og internasjonalt. Blant de beste er gull på 1500-meter, sølv på 1000 og 5000-meter under junior-VM i Salt Lake City i 2018. Da hadde han allerede debutert i OL i Sør-Korea. Dessverre ble det fall på 1500-meteren der. Han har i dag gjeldende verdensrekord for juniorer på 1500 meter, 3000 meter og sammenlagt.

allan-slc-jwr

Fremgangen fortsatte med mange gode resultater i første år som senior i 2017/2018. Foran årets sesong ble det lagt ned meget store treningsmengder både med hensyn til styrketrening og kapasitet, Det gjorde at årets resultater ikke var på toppnivå, men sesongen ble sett på som en investering i fremtidig karriere.

– Jeg har store ambisjoner som skøyteløper, og det viktigste målet nå er OL i 2022. Jeg vet at mange i Frøy følger meg, og takker for den interessen jeg møter når jeg er hjemme i Oslo. Syklingen i klubben ga mye, selv om jeg ikke oppnådde de store resultatene. Nå er sykkelen fin treningsmetode, og jeg liker meg fortsatt på min Specialized fra Sørensen Sykkel, sier han.

I dag bor Allan i Stavanger, der han har gode treningsmuligheter på is på Sørmarka Arena. De første årene var Valle Hovin viktigste treningsarena, der han blant annet hadde frøyerne Erland Kroken og Iver Haugård som trenere.

Med oppvekst på Hellerudgrenda og far Per Allan som entusiastisk og ivrig frøyer – har Allan vært en del av klubben i mange år. Hans venner i Frøy ønsker lykke til og ser fram til å følge den videre karrieren.