Sterk kjøring av Sebastian i junior-NM

NM på landevei er i gang. Søndag sto juniorer Sebastian Kiese for beste Frøy-prestasjon med en sterk 13.plass

Toppbilde: Morten Lystad, Tobias Lystad og Sebastian Kiese var fornøyd med NM-innsatsen til sistnevnte etter søndagens ritt.
Foto © Hans Petter Kiese

Sebastian-2
Sebastian Kiese på vei over målstreken i junior-NM, etter en meget tøff sisterundeFoto © Hans Petter Kiese

Det var egentlig bare en bakke i hver  runde i NM-løypa på Lillehammer. Den startet rett før mål, og alt ved første passering ble det kjørt brutalt.

Med i tetfeltet

Etter to runder var det ca. 50 ryttere igjen av 120 startende. Sebastian satt fint i en tetgruppe på 20 ryttere. Disse holdt samlet fra 20 kilometer til 100 kilometer med noe støting og bruddforsøk. De øvrige rytterne ble stadig lenger bak. Ved start på sjette og siste runde var restene av hovedfeltet nærmere sju minutter bak teten.

Det ble en særdeles tung sisterunde for de fleste, også i tetgruppen, og i mål kom det stort sett enkeltryttere med store tidsdifferanser. Sebastian hadde kramper de siste rundene, og måtte slippe opp mot Håkonshall – likevel endte han på en oppløftende 13. plass totalt i dette sterke feltet.

Tobias ble tatt ut

Tobias Lystad var andre junior fra Frøy. Han havnet langt bak i rittet allerede da masterbilen slapp, og han måtte kjøre første runde alene bak feltet. Han startet opphenting av ryttere på runde to, men dessverre ble han tatt ut ved tredje passering av de seks rundene.

Trond Håkon best i U 23

plass. Anders Kristoffersen ble nummer 16 og Jon Breivold nummer 19.

U 23-fellesstarten ble totalt dominert av Joker, som stakk av med de alle pallplassene. Trond Håkon Trondsen, som kjører for kontinentallaget Sparebanken Sør, ble beste Frøy-medlem på 13.