Rapport fra 10-12-årsgruppas treningssamling i Sälen

Dette ble samlinga med all slags føre, vær og utfordringer!

10-12 års gruppa ankommer Sälen og Röda byn fredag kveld.  En fin grend med røde 8-manns hytter. Det ligger ennå mye snø i fjellene rundt oss, gradestokken viser 7 (varme) grader.  Vi innlosjerer oss og blir bedre kjent med rom-kompisene.  Store og små gjør seg klare til å prøve flyt-stiene i den åpne svenske furuskogen.

Lørdag morgen kjører vi til Rörbacksnes og starter første økt i ganske heftig regnvær. Ungene er ivrige etter endelig å få sykle, tross været, og vi flyter innover – dette er definitivt noe annet enn Østmarka.

Vi sykler i 2 timer og opplever et fasinerende landskap med elver, store mosebelagte furu-platåer og stier med lite røtter og mulighet for mer fart.  Stiene gjør at vi kan kjøre med en annen teknikk enn vi er vant til. Vi prøver å «pumpe» oss gjennom svingkurver,  ytre pedal skal være nede og vi kan teste ut hvor mye vi tør å lene oss med sykkelen.  Unga er våte og litt kalde når vi kommer tilbake, men varmen kommer fort tilbake når vi tester ut “pump track´n” som ligger rett ved parkeringen.

Vi inntar lunsj i hyttene, mens tørkeskapet er overfylt med vått tøy fylt med grus og sand.  2. økt foregår i og rundt slalombakkene i Sälen.  Noen grupper sykler mens andre tar en løpetur.

Nå er vi klare for å få på oss tørt tøy og inntar middag på O´Learys.  Etter middag spiller vi bowling, spiser godteri og koser oss.

Søndag morgen pakker vi oss ut av hytta og setter kursen for bedre vær og ikke minst andre utfordringer. Trenerne vil teste ut det «hemmelige» anlegget i Trysil. Og for en opplevelse.  Naturens fornøyelsespark innfrir så det holder.  Det er «preppede» løyper med en drøss av elementer som utfordrer balanse, fart, styrke, hurtighet og konsentrasjon.

Store og små får en sykkelopplevelse utenom det vanlige, og i solskinn avslutter vi siste økt før vi vender sykkelhjulet hjemover.

Samlingen har definitivt bidratt til et ennå bedre sosialt miljø og stor glede på sykkelsetet.

Treningssamlinga til 10-12-årsgruppa i Sälen 2015
Treningssamlinga til 10-12-årsgruppa i Sälen 2015
Treningssamlinga til 10-12-årsgruppa i Sälen 2015
Treningssamlinga til 10-12-årsgruppa i Sälen 2015
Treningssamlinga til 10-12-årsgruppa i Sälen 2015