|

Sterk kjøring av Embret i VM fellesstart

Embret Svestad-Bårdseng intervjuet direkte på TV2 etter rittet fredag morgen. Foto: TV2

En velt i en motbakke noen runder før mål ødela et toppresultat for Embret Svestad-Bårdseng under U 23 -VMs fellestart fredag morgen. Han fikk likevel vist fram sterk kjøring.

Embret kjørte meget sterkt, hvilket også TV2 kommentatorer påpekte en rekke ganger under direktesendingen. Han lå an til å kunne kjempe om topplassering sammen med de andre norske rytterne da han veltet i en motbakke. Velten var udramatisk, men gjorde at han kom langt bak, og måtte bruke masse krefter på å kjøre seg opp i hovedfeltet igjen

– Jeg vet ikke hva som skjedde i velten. Det førte til at jeg måtte en runde på å komme opp i feltet, og da ble det til slutt for tungt mot slutten, sa Embret til TV2s reporter.

Til slutt endte Frøy-rytteren på 44.plass.

– Dette var virkelig synd. Embret så ut som en million, sa ekspertkommentator Mads Kaggestad til norske tv-sendere.

Snart går Embrets karriere videre til nye, spennende utfordringer i det amerikanske profflaget. Human Powered Health. Alle i IF Frøy ønsker lykke til og vil følge han videre. Han har fortsatt igjen to år som U23-rytter, og vil få ny VM-mulighet allerede i Glasgow neste år.

Norge kom til tross for Embrets uhell ikke medaljeløs fra U 23-VM. Søren Wærenskjold spurtet inn til en flott bronsemedalje.