|

Aksel sikret NC-ledertrøye ved første mulighet

Aksel LaForce trekker for første gang på seg gul trøye, som viser at han er leder av Norgescup. Det blir neppe siste gang.

Norway Cross på Ekeberg var første mulighet for Aksel LaForce til å sikre seg ledertrøya i en Norgescup. Den grep han. Søndag kjører han som Norgescupleder for første gang.

Det var under IF Frøys Norgescupritt i sykkelkross på Ekeberg at Aksel debuterte i juniorklassen. Han har kjørt i 15-16 i 2022-sesongen. men de som er siste år i en klasse rykker opp til klassen over når sykkelkross-sesongen starter.

Aksel har vist sterk kjøring i mange ritt i år, og lørdag fikk han vist at han vil bite godt fra seg også i juniorklassen. Han kom til mål som suveren vinner. Søndag skal han forsvare den gule trøya i dag to av Norway Cross.

Frøy, Frøy, Frøy! Jonas Nermoen (på toppen), Thomas Færgestad (til venstre) og Thomas Liebe tapetserte premiepallen i Masters for herrer.

Andre som var suverene på Ekebergsletta var frøyerne i ;Mastersklassene. Det kjøres femårsklasser som vanlig, men det er premier bare til de tre beste totalt. Det endte med tre frøyere på pallen. Jonas Nermoen hadde suverent beste tid. og ble etterfulgt at Thomas Færgestad og Thomas Liebe.

En annen som debuterte i en klasse opp lørdag var Martin Farstadvoll. I seniorklassen utgjorde han lenge en tettrio sammen med to andre, men mot slutten ble det litt tøft. Martin kan likevel være fornøyd med tredjeplass i sitt første seniorritt.

Tredjeplass ble det også på Oda LaForce, som fikk tekniske problemer tidlig i løpet. Søndag har hun mulighet til å klatre enda høyere på pallen.

Gledelig var det også med mange andre veldig gode resultater av frøyere i mange aldersklasser. Vi nevner at Martin Bringsjord vant menn 13-14 år, også et i første ritt i klassen.

Og til slutt: Lørdagens hyggeligste start bestod av 25 deltakere i knøttekrossen. De sjarmerte alle – og tilskuere så de ble så rørt at idrettsgleden at det kom noen tårer. Slik skal det være når IF Frøy arrangerer ritt.

Arrangementet fikk forøvrig masse ros fra deltakere, NCF og kommisærer. CX-ildsjelene som startet dette for to år siden har skapt nok flott Frøy-arrangementet, som de har all grunn til å være stolte over.

Se alle resultatene fra Norway Cross dag 1 her.

Ivrig og konsentrert sykling under knøttekrossen.