|

Embret klar for VM – og amerikansk profflag

Embret Svestad-Bårdseng på seierspallen med klatretrøya under Tour of Hellas tidligere i år.

Fredag morgen sykler Embret Svestad-Bårdseng U23 fellesstart i VM. To dager før kom nyheten om at han er klar for dem amerikanske profflaget Human Powered Health.

Embret Svestad-Bårdseng er klar for å representere de norske fargene i VM fredag,

Embret har hatt en imponerende utvikling siden han slet ut sin første ungdomssykkel i IF Frøy for noen år siden. At han som 20-åring sykler U 23-VM og er klar for profesjonell sykling, viser hvilken innsats han har lagt ned og hvilket talent han har for sykling.

Til hjemmesiden til Human Powered Health sier Embret at han gleder seg enormt til å ta stegen opp til de profesjonelle syklistenes rekker. Han mener laget passer hans nivå og at det gir utviklingsmuligheter.

Det amerikanske laget la merke til Embrets sterke sykling blant annet under Tour of Hellas, der han sikret seg klatretrøya, og i Sundvollen Grand Prix.

– Embret er en ung rytter som har masse potensial. We deltok i de samme rittene som han, og ble imponert ikke bare over hvor sterk han var, men også over hvor offensivt han kjørte, sier HPH-direktør Jonas Carney

De samme resultatene ble lagt merke til også av sportsledelsen i Norges Cycleforbund, og han ble tatt ut på U23-laget, selv om han fylte 20 år så sent som denne måneden. Klokken 05.00 norsk tid fredag 23. september er han en av de norske deltakerne i fellesstarten. Laget er meget sterkt, med blant annet den ferske tempoverdensmester i U23 Søren Wærenskjold og fjorårets juniorverdensmester Per Strand Hagenes.

Embret startet sin idrettskarriere som langrennsløper, men visste at sykling var hans idrett da han prøvde den. Han syklet ungdomsårene i IF Frøy, og er nå tilbake i klubben etter å ha vært blant annet i Glåmdal mens han gikk på toppidrettsgymaset på Kongsvinger.

Den første tiden i IF Frøy trente han ofte sammen med klubbens gode Masterssyklister. Terje Hullstein forteller om en hardt arbeidende og målbevisst ungdom som hadde veldig god fremgang.

– Alle i IF Frøy er stolte over Embret, og ønsker han lykke til både i VM fredag og i karrieren som sykkelsport, sier Terje.

Les mer om Embrets proffsignering her.