Spontan minnemarkering etter dødsulykke

På kort varsel kom 11 Frøy-medlemmer søndag kveld til en minnemarkering på Rådhusplassen, etter den tragiske dødsulykken lørdag, hvor syklister fra Oslostudentenes Idrettsklubb og Frøy var involvert.

Toppbilde: Frøyere møttes på Rådhusplassen til en spontan markering etter lørdagens stygge ulykke ved Gardermoen.

Den 22 år gamle OSI-syklisten Petter Omsland Nikolaisen  fra Drøbak omkom i ulykken på Gardermoen. En syklist fra Frøy ligger på sykehus med skulderskader, mens de to andre frøyerne og den siste syklisten fra OSI kom fra ulykken uten fysiske skader.

Det var Kyrre Rørstad som med lørdagen ulykke i minne tok initiativ til å holde en markering på Rådhusplassen.

Syklister står sammen

– Formålet med samlingen var å samle syklister på tvers av sykkelklubber og også klubbuavhengige. Vi ville vise at vi syklister bryr oss om hverandre og at vi står sammen når noe så tragisk kan skje. En ulykke som dette kunne ha skjedd med hvem som helst av oss som er lidenskapelig opptatt av sykling og som sykler en del. Derfor er det viktig å vise at vi bryr oss, sier Kyrre

Han hadde i løpet av dagen hatt kontakt med både Lederen i Frøy og lederen for OSI sykkel. OSI hadde eget arrangement i kveld, hvor det også var et kriseteam til stede. Formålet med vår samling var mer å støtte de som er rammet og deres pårørende.

Samlingen ble avsluttet med ett minutts stillhet til minne om den omkomne.

Håper på årlig tradisjon

– Denne gangen ble det kort tidsfrist, og begrenset markedsføring. Vi håper at dette kan være en sped begynnelse på en årlig tradisjon, hvor syklister på tvers av alle klubber samles i begynnelsen av hver sesong.

Tanken er at man samles og har søkelys på trafikksikkerhet, før man sykler en tur i fellesskap for å markere at sesongen er i gang, og for å vise andre trafikanter at man er der. Så kan man også i all vennskapelighet ønske hverandre lykke til med sesongen på tvers av klubbene, sier Kyrre.