Spennende nyheter fra Styrkeprøven

Ny nettside, nytt målområde, uoffisielt NM i lagtempo lang distanse og fellesstart fra Trondheim (menn) og Dombås (kvinner) med pengepremier er blant de spennende nyhetene som ble presentert fra Styrkeprøven AS 8. oktober.

Toppbilde: Styrkeprøven har fått ny nettside, utviklet av Frøys Per Allan Johansson

Morten
Morten Mørk, daglig leder i Styrkeprøven AS.
Foto © Jørn Michalsen

Styrkeprøven hadde som mange andre ritt nedgang i antall deltakere i 2014. Det har styret og administrasjonen tatt konsekvensen av, og gjør endringer for å gjøre rittet mer attraktivt.

Ny nettside

Den som går inn på styrkeproven.no fra i dag, vil se en helt ny og lekker nettside. Det er utviklet av Frøy-syklist Per Allan Johansson, som også har æren for Frøys nettsider. Eventuelle likheter er derfor ikke tilfeldig.

– En ny og mer funksjonell nettside er positivt for arrangementet. Nå har vi et godt verktøy for å informere om rittet og promotere det, sier Styrkeprøvens daglig leder Morten Mørk.

Sykkelfest på Ekeberg

Den viktigste endringen er likevel at målgangen for Styrkeprøven er flyttet til området rundt Ekeberghallen. Her ligger forholdene til rette for å skape en sykkelfest.

– Vi ønsker at Ekeberg skal fylles med syklister, barn, ungdom og familie. Det skal være sykkelfest og vi skal sørge for at rammene er lagt slik at festen kan gjennomføres til det beste for våre utøvere, Deres familier, sykkelinteresserte og publikum. Vi gleder oss, forteller Morten Mørk.

Uoffisielt NM i fra Lillehammer

Blant andre spennende nyheter er at det skal arrangeres et uoffisielt NM i lagtempo lang distanse fra Lillehammer. Dette blir et aktivt ritt i samarbeid med Norges Cykleforbund, og er åpen for klubblag. Lagene består av maksimalt 20 ryttere.

– Vi håper at denne konkurransen kan bli offisielt NM i 2016, da Styrkeprøven kan feire sitt 50-årsjubileum. Mange klubber har alt signalisert at de vil stille lag, så dette blir moro, sier Mørk.

50 000 til raskeste syklist fra Trondheim og Dombås

Nytt i 2015 er også fellesstart fra Trondheim for menn og fra Dombås for kvinner. Her konkurreres det om store pengepremier med 50.000 kroner til vinneren. Også dette blir et aktivt ritt inne i turrittet, og det satses på live tv-dekning. Maksimalt 200 deltakere kan være med i konkurransene fra begge startstedene

– Vi tror endringene blir tatt godt i mot av sykkel-Norge. Jeg håper Frøy blir godt representert i rittet, og at klubben stiller lag som blir med og kjemper om seieren i lagtempokonkurransen. Også i fellesstarten fra Trondheim og Dombås bør klubben ha utøvere som kan gå til topps, poengterer Morten Mørk.

Turrittet fortsatt viktigst
Hanne
Påmeldingen til Styrkeprøven-rittene i 2015 er åpnet. Hanne Eldby var første Frøy-rytter som meldte seg på. Hun sykler fra Trondheim.

Han presiserer at Styrkeprøven fortsatt skal være et ritt for alle, og at turrittet med distanser fra Trondheim, Dombås, Lillehammer, Gjøvik og Eidsvoll fortsatt vil være bærebjelken i Styrkeprøven.

– Når vi spisser konkurranseklassene og gjør disse til aktive ritt, håper vi at resten av arrangementet i større grad blir et turritt i ordets egentlige betydning, og at det ikke blir like stor oppmerksom rundt tiden i disse klassene, sier den daglige lederen.

Tredje helg i juni

Styrkeprøven er i 2015 tilbake til den tredje helgen i juni, med aktivitet fra fredag 19. til søndag 21. juni.

Du kan se de nye nettsiden, lese mer om alle nyhetene og melde deg på rittet via lenkene til høyre i denne artikkelen