Ted til topps i endurocupen

Ted Johansen fra Frøy vant samtlige ritt i 13-16årsklassen i 80Twenty Enduro series i år – og 16-åringen ble selvsagt også en suveren vinner sammenlagt.

Toppbilde: Ted Johansen i fint driv i ett av rittene i Twenty80

Sykkelgrenen Enduro blir mer og mer populær. Enduroritt er stisykling der det er minst fire fartsetapper med tidtakning, og transportetapper med maktid. 

ted1
Ted Johansen gkk til topps i alle rittene i endurocupen 80Twenty i 2014.

Fartsetappene går stort sett nedover, men kan også ha oppoverkneiker. I cupen skal det være 80 prosent nedover og maks 20 maks  oppover og bortover – derav navnet 80Twenty Enduro.

Frøysyklist siden han var sju

Ted har syklet siden han var 7-8 år, og han har vært medlem i Frøy hele tiden. Han er treningsglad og har lagt ned mange tusen timer på sykkelen opp gjennom årene. De siste årene har trenerne sett at han er blitt bedre og bedre . Han er veldig god teknisk og har god forståelse på hvordan man tar terrenget.

Grunnlaget for seieren i 80 Twenty er veldig mye stitrening  – i krevende partier med fart og spenning og mye lek og moro. Grønliåsen på Hauketo og Sørmarka sine skoger en mye brukt til trening i helger og kvelder.

Ønsker flere enduroryttere fra Frøy
Ted3
Ted Johansen sykler også vanlige terrengritt. Her har han hatt tekniske problemer i et UB Cup-ritt.

– Jeg er veldig glad i å sykle enduro. Neste år håper jeg å kunne sykle i endurodrakt i Frøy-farger – og det hadde vært fetth om vi blir flere i klubben som sykler enduro, slik at vi blir en gruppe, sier den uredde 16-åringen.

I tillegg til Frøy-trening med Tor Strøm sin gruppe har han også trenet med Ryes endurogruppe. Der foregår mye av treningen på Frognerseteren, Tryvann og i Maridalen.

Ted har også prøvd seg på et par utforritt i år. Trening med kamerater fra klubben og på tvers av klubbene i fritiden står også høyt på lista. Gode råd og hjelp fra trenere og andre i sykkelverden kommer også godt med. 

Suveren vinner

Ted gikk til topps i alle 80Twenty-rittene han i denne sesongen. Han har også syklet ordinære terrengritt, og ble nummer tre i sin klasse Terrengsykkelrittet i mai. I UB-Cup ble Ted nummer tre sammenlagt.

Det er all grunn til å gratulere Ted med innsatsen. Og mange terrengryttere i klubben kan lære mye av hans teknikk i krevende utforkjøringer.

Ted2
Ted liker seg bes i krevende utforkjøringer.