|

Sondre i verdenscup-toppen

Det var hett under verdenscupåpningen i terreng i Brasil. Det hindret ikke Sondre Rokke i å sykle inn til topplasseringer.

Sondre Rokke stod for to meget gode prestasjoner under verdenscupåpningen i Brasil denne helgen. Han syklet inn til tredjeplass i XCC (kortbane) fredag og sjuendeplass i XCO (rundbane) lørdag.

Sondre på seierspallen.

– Jeg er veldig fornøyd med fredagens XCC. Jeg startet i tredje rekke, men fant fritt spor inn i første sving, så kjørte meg rett opp til fjerdeplass,  og lå i tet-gruppa hele rittet. Det var høy fart, så jeg konsentrerte meg om å ligge godt plassert hele veien, for å slippe trekkspilleffekten. Tapte noen plasser ut på siste runden, men henta dem inn og avsluttet bra. 

Resultatet fra kortbanerittet i Mairiporã gjorde at frøyeren sto i første rekke til rundbanerittet, noe han syntes var veldig gøy og stressende.

– Det ar utrolig varmt, så etter en hard startlap slapp jeg meg litt ned for å finne en egen fart. Kjørte kanskje et av mine jevneste ritt og er veldig happy med det og hvor det plasserte meg på lista, sier han.

Varmen begge dager gjorde at de ble brukt mye å vi brukte mye kjøling.

– Vi dusja for eksempel 20 minutter i kaldt vann en  time  før start begge dager for å senke kjernetempraturen. I tillegg til at vi hadde kalde flasker og kjøleflasker 2 ganger hver runde, isvest før start og isbiter på lommene, forteller Sondre.

I morgen mandag går turen sju timer nordover til Araxa, der det er ny verdenscuphelg. Norgescuprittene i Son og Rye om to og tre helger står også¨på programmet. Sondre dropper EM i terreng 8-12 mai på grunn av mye reising, og kjører antakelig NM i gateritt landevei i Oslo i  stedet. Neste verdenscupritt er i Nove Mesto to uker etter det.

Les mer om verdenscuprittene i Mairiporã her.

Verdenscup i terreng er store arrangement. Her ligger Sondre i tetgruppa foran mye publikum.