Ønsker landeveiseliten velkommen til Oslo tredagers

Endelig er det klart for landeveisritt på topp norsk nivå i regi av IF Frøy

IF Frøy har gleden av å invitere Norgeseliten i landevei junior og senior velkommen til Oslo tredagers 10, 11, og 12. mai.

Arrangementet består av Uno-X-cup (Norgescup) i tempo og fellesskap. Som en ekstra prikk over i-en er gaterittet i Oslo sentrum lørdag ettermiddag norsk mesterskap.

– Det er lenge siden det har vært Norgescup landevei i Oslo. Som Norges største klubb ønsker IF Frøy å gjøre noe med det, selv om det er både ekstra krevende og kostbart å arrangere landeveisritt i Oslo, sier rittansvarlig Jørn Michalsen.

Han legger til at klubben har hatt godt samarbeid med en rekke instanser, som politiet, Statens Vegvesen, flere avdelinger i Bymiljøetaten, Rådhusforvaltningen, Ruter, Sporveien og Oslo Havn. Alle har vært positive, og nødvendige tillatelser vil være på plass om kort tid.

Temporittet fredag kveld 10. mai har start og mål ved Ullinsheim i Ullensaker. Det er ikke i Oslo kommune, men med plassering rett ved Oslo lufthavn, forsvarer det likevel å være en del av Oslo tredagers.

Gaterittet har start og mål på Oslo Havn ved Rådhusplassen. Traseen er 1.7 kilometer og går rundt Akershus festning. Løypa er krevende, blant annet med et lite brosteinsparti. Her skal det kåres norske mestre for kvinner og menn, junior og senior lørdag ettermiddag

Fellesstarten er lagt til en 11.8 kilometer rundløype i Maridalen. Her vil det sykles fra 08.00 til 18.00 søndag – med noen pauser for å slippe gjennom trafikk.

– Interessen for rittene blant deltakerne er stor blant de aktive, og mange sier de gleder seg til å kunne sykle ritt i hovedstaden. Vi håper å lage en skikkelig sykkelfest, sier Jørn Michalsen

All informasjon om rittet- inkludert invitasjonen  –  finnes på nettsiden oslotredagers.froy.no.
Sjekk også Facebook-gruppen Oslo tredagers.