Sommertrening – hva bør jeg gjøre i ferien?

Hei alle sammen!

Vil først og fremst gratulere alle med fantastisk innsats på trening, i NC, NM og turritt, både i terrenget og på landeveien! Og ikke minst lykke til, til dere som fortsatt har NM igjen før sommerferien!

Etter en vårsesong med mye trening og mange ritt er det sikkert noen som kjenner at det skal bli godt med ferie, både for kropp og sjel. Det kan være fornuftig å ha en rolig uke, hvor man ikke gjør så veldig mye annet enn lystbetont trening på sykkel og kanskje en joggetur eller to.

Avhengig av hvilke mål man har etter sommeren bør treningen styres deretter. Er årets hovedmål i august eller man ønsker å bruke sommeren til å få inn gode mengder trening fordi det er da man har tid? Da er det bare å opprettholde, evt øke, treningsmengden og fortsette det gode arbeidet. Ønsker man å øke treningsmengden lønner det seg å ta en kikk i treningsdagboka og på planen og vurdere hvor man har mulighet til å få inn flere timer. Dette betyr ikke nødvendigvis å legge inn flere hardøkter. Kort fortalt, jo mer man trener jo større andel av treningsmengden skal være på lav belastning (I1). Har du vanligvis to intervalløkter i uken og en rolig langtur er det ikke nødvendigvis flere hardøkter du trenger. En rolig tur på 2-3 timer med innslag av korte hurtighetsdrag på 10 – 15 sek (aka kommunespurter) er også en meget fin sykkeløkt.

Har du allerede gjennomført årets hovedmål og/eller ønsker å bruke ferien på familie og avslapping, men fortsatt skal når høsten kommer, kan det være lurt å ikke synke helt ned i solsenga. Høsten på sykkelsetet blir vesentlig lettere om man holder seg litt i aktivitet gjennom sommeren. Det er ikke mye som skal til for å opprettholde formen du har brukt våren på å bygge opp. 2 økter i uken er mye bedre enn ingenting, til og med 1 økt gjør mye godt. I motsetning til når man øker treningsmengden bør man øke intensiteten om man minker treningsmengden. Ved 1-2 økter per uke bør minst en av de være hard (I4-5).

Om du har generelle spørsmål om trening, ernæring etc… Eller du har et tema du kunne tenke deg å lære mer om. Send meg mail: sportsligleder@froy.no

Håper alle for en flott sommer!

Mvh

Ola Røkke
Sportslig Leder