Skadet syklist – mistet førerkortet

Først ble Frøys Siv Ellen Grewe forsøkt presset ut av veien under treningsturen i Indre Østfold, og så bråstoppet bilen slik at hun kjørte inn i den bakfra. Nå er bilføreren blitt fotgjenger.

Toppbilde: Siv Ellen Grewe kom heldigvis relativt uskadet fra episoden der en bilist bråstoppet rett foran henne i sommer. Nå har bilisten fått sin straff.

Det var under en treningstur alene i sommer at Siv Ellen opplevde ubehageligheter. En bil med ungdommer mislikte tydeligvis at syklister bruker veien, og ropte til  Siv Ellen at hun skulle komme seg opp på fortauet. Deretter kjørte de forbi og bråstoppet rett foran syklisten. Resultatet var at hun gikk i bakken og fikk skadet sykkelen. Heldigvis ble de fysiske skadene beskjedne. Det kunne imidlertid ikke sjåføren vite, for han stakk av fra åstedet.

Føreren ble funnet

En motorsyklist som så episoden fikk tatt nummeret på bilen, og politiet ble varslet. Fører av bilen ble derfor funnet raskt.

Nå har bilisten fått sin straff. Han fikk 4.000 kroner i bot, og må klare seg uten førerkort i ett år. I tillegg må ha betale skadene på sykkelen.

– Jeg er veldig glad for at politiet tok min anmeldelse alvorlig, og at oppførsel som dette får konsekvenser for bilføreren. Jeg fikk en støkk i episoden, og bare flaks gjorde at jeg ikke ble mer alvorlig skadet, sier Siv Ellen.

Bør fjernes fra veien

Også Jørn Michalsen, som er leder i Frøy, er fornøyd med at politiet og påtalemyndighetene tok affære.

– Uhell kan skje på veien, og vi må ta høyde for at også bilister kan gjøre feil. Men når bilen bevisst brukes for å skremme eller skade, bør bilføreren fjernes fra veien. Jeg er glad det skjedde i dette tilfellet. Siv Ellen gjorde det riktig med å anmelde saken, og heldigvis ble den fulgt opp, sier han.